Ympäristöystävällistä lomailua

Uukuniemellä on runsaasti vapaa-ajan asukkaita, suuri osa tulee mökeille kaupungeista. Yhä useampi heistä viettää aikaa vapaa-ajan asunnollaan myös varsinaisten lomakausien ulkopuolella.

Elämästä jää aina jälkiä ja vapaa-ajan asunnon jätehuolto vaatii enemmän omatoimisuutta kuin kaupungissa. Ympäristöstä huolehtimien ja jätehuollon toimivuus ovat olleet mökkiläisten toivelistan ykkösiä. Mökkiläiset ovat osallistuneet myös yhteisiin ympäristötalkoisiin.

Imatran ympäristötoimen Jätevedet puhtaiksi – ravinteet talteen -hankkeen projekti-insinööri Marja Jääskeläinen ja ympäristöinsinööri Merja Kaksonen antavat ympäristöneuvontaa ensi lauantaina klo 13 alkaen Kummun Korkeakoulussa Uukuniemellä. Uukuniemen Vapaa-ajan asukkaiden toimesta järjestetyssä Ympäristöystävällistä lomailua – tilaisuudessa kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat voivat esittää kysymyksiä miten kuormittaa mahdollisimman vähän omaa mökkiympäristöä.

Vapaa-ajan asukkaita kiinnostavat yhä enemmän jäteasiat ja luonnonsuojelu. Vesistöt kuuluvat useimmiten oleellisena osana kesämökkeilyyn ja niiden kunto vaikuttaa kesäasukkaiden ja kuntalaisten viihtyvyyteen. Jätevesien käsittelytapa, mattojen pesupaikka ja jopa kalojen perkuupaikka ovat puntaroinnin arvoisia.

Varttuneemmat mökkiläiset tekevät laajennuksia juuri mukavuuksien lisäämisen vuoksi. Jätevesien valinnoissa mietitään eri vaihtoehtoja. Todellisuutta on myös vaihtoehtoisten energialähteiden pohtiminen.

Imatran seudun ympäristötoimi ja Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry järjestävät ympäristöystävällistä lomailua tilaisuuden lauantaina 16.7.2011, Kummunkorkea koulu, Kummun koulutie 19, 59710 Uukuniemi.

Klo 13.00 kahvitarjoilu ja Imatran seudun ympäristötoimen sekä Jätevedet puhtaiksi ja ravinteet talteen – projektin esittely. Paikalla kysymyksiin vastaamassa ovat Imatran seudun ympäristötoimesta projekti-insinööri Marja Jääskeläinen ja ympäristöinsinööri Merja Kaksonen.

Klo 15.00 Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat, Vasukkaat ry:n vuosikokous.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Maija Ala-Nikkola maija_ala_nikkola@hotmail.com

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>