Ylen karjalainen heinäkuu

Karjalainen heinäkuu kuuluu YLE Radio 1:n puhe- ja musiikkiohjelmissa, kuunnelmissa ja dokumenteissa, joten Karjalasta puhutaan, Karjalasta lauletaan, Karjalasta tehdään draamaa ja Karjalasta kuullaan todellisia tarinoita.

Joka päivä heinäkuun ajan.

Karjalaan tutustutaan mm. neliosaisessa historiasarjassa, jossa Karjalan asemaa tarkastellaan rajamaana kivikaudelta 1900-luvulle. Myös mielikuvaan luovutetusta Karjalasta paneudutaan – totta vai myyyttiä? Entä mitä karjalaisuus merkitsee evakon lapselle?

Karjalan äärellä ollaan myös hartausohjelmissa. Aamuhartauksissa lähetetään sarja, jossa karjalaisuus on puhujia yhdistävä tekijä. Karjalaisten laulujuhlien jumalanpalvelus Helsingin tuomikirkosta kuullaan nauhoitettuna lähetyksenä heinäkuun alussa (4.7.).

Myös Radioteatterin kaikki heinäkuun pitkät kuunnelmat, Radioateljeen ohjelmat ja radiodokumentit on omistettu Karjala-teemalle.

Ylen ohjelmasivu täydentyy koko ajan:
http://yle.fi/radio1/tana_kesana_on_karjalainen_heinakuu_815.html

Torstaina 1.7.

9.05 – 9.55 Karjala kuvissa. Toimittajana on Taina West.

11.00 – 11.30 Kiveen hakatut.

Perjantaina 2.7.

9.05 – 9.58 Syntymäpaikkasankarina kirjailija Marjo Heiskanen.
Terveisiä ja kysymyksiä voi soittaa numeroon (09) 144 800. Syntymäpaikkasankarille voi lähettää onnitteluja ja terveisiä myös tekstiviestillä numeroon 16149. Viestin hinta on 40 senttiä. Toimittaja on Seppo Konttinen.

18.15 – 18.20 Sellanen ol Karjala. Kuolemajärven murre. Toimittajana Jaakko Yli-Paavola.

22.05 – 23.05 Radioateljee esittää: Mitä tekisit jos eksyisit metsään? Käsikirjoitus: Harri Huhtamäki ja Keijo Tahkokallio. Kertojina ovat nuorten lisäksi Huhtamäki ja Seija Wallius. Tekninen toteutus: Mari-Liisa Hero ja Arto Jokisuu. Ohjaaja ja tuottaja: Harri Huhtamäki.

ja..

Karjalan ääni -nettiradio kuuluu jo!
Karjalan Ääni, Karjalaisen heinäkuun nettiradio, soi yötä päivää jo kesäkuun puolivälistä alkaen. Kanavan ohjelmiston on koonnut ja sen juontaa Gilbert Granholm.
http://www.yle.fi/radio1/karjalan_aani_24049.html

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>