Yksityinen päivähoito käynnistymässä Kummun koululla

Uukuniemen kristillinen kasvatus ry piti syyskokousta lauantaina 18.12. keväällä suljetulla Uukuniemen koululla Kummunkylässä. Koulun omistaa nykyisin 20 osakkaan kiinteistöyhtiö, jossa yhdistys on yhtenä osakkaana. Kokousväkeä olisi mahtunut koulun tiloihin enemmänkin, parinkymmenen pakkasasteen lukemat ilmeisesti verottivat osanottajamäärää. Kokousasioitten lisäksi yhdistyksen tuotemyyntipiste oli toiminnassa kokouspaikalla.

Yhdistys päätti kokouksessa ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelmasta, jossa yhtenä merkittävänä osana on yksityisen päivähoidon käynnistäminen koulun tiloissa. Tarkoitus on että yksityinen päivähoitaja tekee työsopimukset hoidettavien lasten vanhempien kanssa, ja yhdistys tarjoaa tilat päivähoitotoimintaan. Yhdistyksen tarkoituksena on vuokrata kiinteistöyhtiöltä entinen esiopetustila päivähoitotoimintaa varten ensi keväänä. Tilat ovat tällä hetkellä vuokrattuina muuhun käyttöön ja ne vapautuvat kevään aikana.

Yhdistys perii lasten vanhemmilta korvausta tilojen käytöstä, mutta toiminnan ei ole tarkoitus tuottaa yhdistykselle voittoa, vaan varainhankinnalla on päinvastoin tarkoitus alentaa tiloista perittävää korvausta. Päivähoito olisi avoin myös yhdistykseen kuulumattomille lasten vanhemmille, mutta jäsenet saisivat tilojen käytöstä alennusta. Yksi yksityinen päivähoitaja on jo yhdistyksen tiedossa ja kiinnostunut siirtymään koulutiloihin ensi kesänä. Tarvittaessa kiinteistöstä on mahdollista ottaa päivähoidon käyttöön lisää tiloja, mikäli tiloihin myöhemmin tulisi toinen päivähoitaja.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>