Uukuniemen rajanylityspaikka sulkeutui lopullisesti

Uukuniemen tilapäinen rajanylityspaikka on jo muutaman vuoden ollut suljettuna. Nyt rajanylityspaikka on lakkautettu myös virallisesti.

Suomen Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen ja Venäjän rajavartiopalvelun johtaja armeijakenraali Vladimir Pronitšev allekirjoittivat 25.11.2010 Pietarissa uuden pöytäkirjan Suomen ja Venäjän välisellä valtakunnan rajalla olevista tilapäisistä rajanylityspaikoista. Uudella pöytäkirjalla korvattiin aikaisempi 7.2.2004 allekirjoitettu pöytäkirja.

Uuden pöytäkirjan mukaan Suomen ja Venäjän välisellä valtakunnan rajalla on kuusi tilapäistä maantierajanylityspaikkaa: Parikkala, Haapavaara (Ilomantsissa), Leminaho (Ilomantsissa), Inari (Lieksassa), Karttimo (Suomussalmella) ja Kurvinen (Kuusamossa).

Tilapäisiä rajanylityspaikkoja pidetään auki rajanläheisten alueiden välisen yhteistyön, puutavaran kuljetuksen ja muun taloudellisen toiminnan toteuttamiseksi. Käytännössä viimevuosien aikana tilapäiset rajanylityspaikat ovat olleet avoinna raakapuun tuomiseksi Venäjältä Suomeen.

www.raja.fi/rvl/bulletin.nsf/HeadlinesPublicFin/C5EEB6F067C391F1C22577EC004CB0CE

LH

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>