Uukuniemen nuorisoseurantalon katto remonttiin

Yli satavuotiasta nuorisoseurantalon kattoa korjataan ensi vuonna. Remonttiavustusta on haettu Suomen Kotiseutuliitolta.
Nuorisoseuraan kuuluu lähes sata jäsentä.Näytelmät ovat olleet toiminnan runko. Kesällä seura on mukana torilla. Uudenvuoden yönä järjestetään vastaanotto. Kesän svengaavin tapahtuma on sekin nuorisoseuran järjestämä; Helsingin poliisisoittokunnan jazzkonsertti. Ohjelmaan kuuluu myös uukuniemeläisten yhdistysten yhdessä järjestämä rantakalailta sekä syksyinen uudispuurotapahtuma.
Seura perusti aikoinaan oman kirjaston, jonka pisteitä oli kunnassa useassa paikassa, jopa Pyhäjärvellä seilanneessa laivassa oli kirjastokaappi. Toinen alkuajan toiminnan erityispiirre olivat kotikoulut, joita oli seitsemässä paikassa ja oppilaita sata.
1900-luvun alkupuolella urheilutoiminta oli erittäin voimakasta, millaisena se jatkui aina sotavuosiin saakka.Sotien jälkeen alkoivat ohjelmalliset iltamat. Niitä pidettiin kerran kuussa, ja aina ohjelmassa oli uusi näytelmä.1950- ja 1960-luvuilla tuli kiertävä elokuvateatteri tuli talolle ja illan aikana pyöritettiin kaksi tai kolme elokuvaa.
Perinteistä pikkujoulua vietetään taas la 13.12. Ma-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>