Uukuniemen Martat tutustuivat uuteen sairaanhoitopiiriin

Ensi vuosi juhlavuosi!

Uukuniemen Marttojen jäsenmäärä on tänä vuonna noussut huimasti, kesän aikana jäsenmäärä on kasvanut viiteenkymmeneen. Aktiivinen Marttayhdistys tarjoaa jäsenille mukavaa yhdessäoloa ja toimintaa. Tämän syksyn toimintaan kuuluu kokoontumisia eri aiheiden ympärillä, kaislakurssi sekä jouluinen teatteriretki.
Martoissa voit opiskella hyödyllisiä asioita eri elämän alueilta. Taitomerkkitoiminta tuo rikkautta ryhmätoimintaan ja omaan kasvuun ja kehittymiseen. Ensi keväänä Uukuniemen Martat täyttää 70 vuotta.Vuosia juhlitaan Niukkalan seurakuntalolla.

Uukuniemen Martat vierailivat Lappeenrannan keskussairaalassa elokuussa.
– Halusimme tutustua uuteen sairaanhoitopiiriin, kertoi Marttojen puheenjohtaja Armi Käppi. 1950-luvulla rakennetussa sairaalassa oli menossa laajennustyöt. Marttojen saapuessa sairaalaan makasi sisääntuloaulassa potilaita ja omaisia oli heitä syöttämässä.
-Meille heräsi kysymys, onko meille enää tilaa, pohtivat Käppi ja Eeva-Liisa Hämäläinen.
-Ensin tilat vaikuttivat ahtailta. Vastaanotto oli ystävällistä ja vierailusta jäi sellainen vaikutelma, että kyllä Lappeenrannassakin potilas on turvallisissa käsissä, mietti Irmeli Tiainen.
-Kokonaisuus jäi kuitenkin epäselväksi, koska sairaalan rakennuksia oli useita.
Huoli matkan pituudesta puhutti kaikkia. Omaisilla on pitkä matka lähteä sairaalaan katsomaan läheisiään. Lappeenrannassa on sairaalapaikkoja 304 ja koko henkilökunnan määrä nousee 1307:n.
Lähes 30 Uukuniemen Marttaa ja Mattia oli vastaanottamassa ylihoitaja Sari Liikka, joka esitteli keskussairaalan. Sairaala sai Uukuniemen Marttojen tuliaisena uukuniemeläisen käsityöntaitajan Leena Kuutelan taulun Kolme sukupolvea. Kahvituksen jälkeen johtava ylilääkäri Markku Härmä saapui kertomaan uudesta terveyspiiristä. Hän kehui Parikkalan terveyskeskuksen vuodeosaston hoitoa. Poliklinikan esitteli osastonhoitaja Eeva Tuuliainen.
-Lappeenranta kuuluu niiden seitsemän sairaalan joukkoon, joista on suora videoyhteys Helsingin Yliopistolliseen keskussairaalaan ja se mahdollistaa aivotukoksen liuotushoidon ympäri vuorokauden Etelä-Karjalan keskussairaalassa, esitteli Tuuliainen.
– Antoisa retki. Vierailuumme oli paneuduttu ja valmistauduttu, totesi sihteeri Eeva-Liisa Hämäläinen tyytyväisenä.
Retkellä Martat tutustuivat myös Lappeenrannan Hiekkalinnoihin ja linnoitukseen sekä nauttivat Lemin särästä.
Maija Ala-Nikkola

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>