Uukuniemen koululla on vaihtoehtoja

Irmeli Tiainen näkee Uukuniemen koulun suhteen vaihtoehtoja

– Olen tyrmistynyt Uukuniemen koulun lakkautussuunnitelmasta. Koulun johtajalta saamani tiedon mukaan oppilasmäärät nousevat tuon neljännen vuoden notkahduksen jälkeen, kertoo eläkkeellä oleva entinen koulunjohtaja Irmeli Tiainen.
– On tutkittava erilaisia vaihtoehtoja yhdessä perheiden kanssa. Esimerkiksi alle viiden kilometrin päässä Kesälahden puolella asuu lapsiperheitä, jotka voivat olla kiinnostuneita Uukuniemen koulusta, koska Purujärven koululla on menossa viimeinen vuosi. Eikä pidä pelätä
2.opettajaista kouluakaan, kokenut koulunjohtaja rohkaisee.
– Luulen, että tämä lakkautussuunnitelma on saanut pontta Saaren koulun oppilasennusteista. Jos sinne halutaan oppilaita lisää, eikö voitaisi ajatella 5-6 luokalla olevien siirtoa. Uukuniemen koulua kävisivät nuorimmat eli esikoululaiset ja 1-4luokkien oppilaat, joille se lähikoulu on turvallisin, Tiainen toteaa.
– Uukuniemelle on muuttanut nyt lapsiperheitä, joille ihan varmasti lähikoululla on suuri merkitys.
Tiaisen mielestä sivukylissäkin tarvitaan palveluja ja on päivänselvää, että uusia lapsiperheitä on vaikea houkutella, jos koulu on kaukana ja voihan olla, että nykyisetkin muuttavat pois.
– Tänne rakennetaan kuitenkin kunnallista vesi- ja viemäriverkostoa sekä toivotaan lisää kuntalaisia tähän rauhalliseen ja kauniiseen kuntaan, jossa lasten on hyvä kasvaa.
Tiainen näki, että lapset eivät saa olla pelkästään menoerä kunnan rahapussissa.
-Kunnan päätöksenteon avoimuudesta on toitotettu, mutta mielestäni se ei ole sitä nyt. Koulun lakkauttamissuunnitelma on sellainen asia, josta pitää antaa jo paljon etukäteen tietoa lasten vanhemmille.
– Infopistekin jäi tulematta Uukuniemelle,vaikka se oli kuntien yhdistyessä sovittu. Ruvetaanko nyt purkamaan palvelut meiltä täältä peräkylältä? Milloin on vuorossa palvelutalo, kyselee Tiainen.

Uukuniemen koulun vanhemmat kokoontuvat lähiaikoina keskustelemaan tilanteesta ja haluavat lakkautussuunnitelmista ja säästösuunnitelmista tarkempia tietoja.
Maija Ala-Nikkola

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>