Tsasouna Uukuniemen Akkakalliolle?

Tsasounan lehtikuusihöylähirret ovat seuranneet mukanani jo 20 vuoden ajan etsien paikkaa rakentua. Nyt on paikka…olen kysellyt talkooporukkaa, kun omat kädet vammaiset… ei lähimaisemista tunnu apua löytyvän. Yksin en vammaisilla käsilläni urakasta selviä…vaikka se sinänsä on vähäpätöinen!

Työt voisivat edetä seuraavasti; kun kesä- ja matkustus/vierassesonki alkaa loppua ryhdytään rakentamaan tsasounan runkoa ensin tuohon pihalle….tulevan autokatoksen paikalle. Lokakuun puolivälissä menen vetämään suomalaisten talkooleiriä Pyhän Athosvuoren Andreas-skiitalle, joka porukka kävi täällä sekä viime, että tänä kesänä skiitan johtajan arkkimandriitta Efraimin johdolla. Siellä skiitalla on myös Kesälahden Sorsasaaressa syntynyt pappismunkki/ikonimaalari Iosif (Josef). Aion yrittää sopia, että ensi keväänä sieltä tultaisiin talkooavuksi tsasounaani ja autokatoksen paikalle kasattu runko siirrettäisiin siunatulle paikalle Akkakalliolle ja rakennettaisiin muilta osinkin v almiiksi. Ensimmäinen praasniekkaan se voisi olla valmis tuolloin ensi kesällä. Praasniekan ajankohta on auki…koska se kelle tai mille se pyhitetään on vielä avoin. Alkuperäinen ajatus oli, että Konevitsalaiselle Jumalanäidin ikonille…mutta on ilmaantunut tarve erään tahon esityksen vuoksi löytää toinen … joka olisi näin ajattelen Jumalanäidin Marian sulhanen Josef! Hänen ikoninsa rinnalle sopinee hyvin myös Konevitsalainen Jumalanäidin ikoni. Ikoni on jo maalattu Athosvuoren Andreas-skiitalla. Josefin lisäksi tsasouna voitaisiin pyhittää myös kaikille Jumalan tähden houkille! Tsasouna katettaisiin pärepaanuilla. Ne on tarkoitus höylätä ensi kevään pärehöyläysnäytöksen yhteydessä ensi keväänä Lustolla…näin on alustavasti jo sovittu! Kaikki muu puumateriaali olisi lehtikuusta kattoa lukuunottamatta, joka tervataan, jolloin näkyviin jäävät pinnat olisivat lehtikuusta.

Jos halukkaita hankkeeseen osallistuvia löytyisi…voisi ottaa yhteyttä minuun:

Andreas Hänninen
P. 0415238513
sähköposti: andreash@email.com

Jaa juttu Facebookissa:

2 kommenttia artikkeliin “Tsasouna Uukuniemen Akkakalliolle?”

  1. Misä se Akkakallio on kirkonkylältä päin katsottuna? Olen kunnasta kotoisin, mutta valitettavasti en tunne paikallisia nimityksiä paikoille eikä kartasta löydy tuon nimistä paikkaa.

    • Tuomas Tiainen

      Hei!
      Akkakallio sijaitsee lähellä Kirkkoa. Kirkonmäeltä kun kävelet päätietä pitkin noin 200 metriä Papinniemen suuntaan, niin oikealla puolella tietä pitäisi näkyä puinen tsasouna kyltti. Kyltiltä kun katsot metsään päin, niin pitäisi tsasouna jo erottua. Toisin sanoen, tsasouna sijaitsee entistä Laamasen kauppaa vastapäätä. Terv, Tuomas / uinfo

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>