Tienpäällystystöitä Uukuniemellä

Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirin tehtävät siirtyivät v. 2010 alussa Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueelle. Tienpidon painopiste on siirtynyt entistä vahvemmin uusien teiden rakentamisesta olemassa olevien teiden kunnossapitoon.

Kaakkois-Suomen ELY:n liikenne ja infrastuktuurivastuualue käyttää päällystettyjen teiden ylläpitoon tänä vuonna yhteensä noin 6,9 M€. Rakenteen parantamiskohteisiin, joissa on mukana myös tierungon rakenteellista korjausta, käytetään 3,2 M€ ja päällysteiden uusimiseen 2,9 M€. Osassa kohteita tehdään urapaikkausta. Tiemerkintöjen osuus on noin 0,8 M€. Päällystysohjelman pituus alueella on noin 160 km.

Pisimmät yksittäiset päällystyskohteet ovat:
– Tie 4021 Tarnala – Niukkala Parikkalassa (9,8 km)
– Tie 384 Miehikkälä -Taavetti Miehikkälässä (9,1 km)
– Tie 408 Voinsalmi – Kuivinsaari Lappeenrannassa (8,8 km).

Uukuniemellä on Tarnala-Niukkala -osuuden lisäksi myös pari lyhyempää päällystyskohdetta. Niukkalan ja kirkonkylän välistä tietä päällystetään Suojärven kohdalta reilun kilometrin matkalta sekä Niukkalan ja Kummun välistä tietä Niukkalassa kilometrin matkalta.

Päällystysohjelma toteutetaan kolmen pääurakan avulla. Urakoitsijoina toimivat NCC Roads Oy, Destia Oy sekä Lemminkäinen Oy. Alueen tiemerkintäurakoitsijana toimii Cleanosol Oy.

Päällystystyöt aiheuttavat valitettavasti haittaa liikenteen sujuvuudelle. Työt pyritään tekemään kuitenkin niin, että haitta on mahdollisimman pieni.

(ELY:n tiedote 24.6.)
www.ely-keskus.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Sivut/Liikennevastuualueentiedotteet.aspx

LH

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>