Soneran 3 G Uukuniemen tukiasemassa

Sonera on avannut 3G –verkon Uukuniemen kirkonkylän tukiasemaan. Verkko toimii 900 Mhz:n taajuudella ja on käytettävissä sekä Soneran että TeleFinlandin päätelaitteissa. Nyt avattu 3 G –verkko mahdollistaa mm. liikkuvan laajakaistan, nykyaikaisten älypuhelinten ominaisuuksien hyödyntämisen, erilaisten valvontakamera ym. –järjestelmien reaaliaikaisen käytön sekä häiriöttömät puhelut verkossa.
-”3G-verkkoon on saatavilla erittäin hyvä päätelaitevalikoima niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaille. Erityisesti älypuhelinten määrä kasvaa. Internetin käyttö matkapuhelimella ja nettitikun avulla tulee myös entistä sujuvammaksi sitä mukaa kun verkon nopeus nousee. Rakennamme Etelä-Karjalaan kuukausittain uusia tukiasemia, jotka tuovat lisää kyliä, valta-ja kantateitä sekä vesistöalueita verkon piiriin tai parantavat taajamien olemassa olevan verkon kuuluvuutta,” kertoo TeliaSoneran aluejohtaja Tuomo Puhakainen.
Parikkalan Valo Oy:n osastopäällikkö Olli Mattila pitää uuden tekniikan tuloa kunnan pohjoispäähän tervetulleena.
-Viime vuonna asennetut kiinteistöjen sähkön kulutusta mittaavat etälukumittarit hankittiin erityisesti 3 G –tekniikkaan soveltuvaksi. 3 G -yhteys mahdollistaa varmemman ja nopeamman tiedonsiirron sekä kapasiteetin, toteaa Olli Mattila.
Mika Berg uukuniemeläisestä Lantec Oy:stä kokee 3G-verkon laajentumisen paikkakunnalle toivottuna asiana.
-Uukuniemellä on paljon alueita, joihin toistaiseksi ei ole ollut saatavissa minkäänlaista laajakaistayhteyttä kohtuullisin kustannuksin. 3G -verkko mahdollistaa myös edullisen kuvansiirron riistakameroista datatiedostoina, kun tähän asti on pitänyt käyttää kalliimpia tekstiviestilähetyksiä. Myös aidot etäkatseltavat valvontakamerat toimivat osassa mobiililaajakaistaliittymiä, mutta ei kuitenkaan kaikissa, joten sopivuus tähän tarkoitukseen kannattaa tarkistaa ennen liittymän tilausta, muistuttaa Mika Berg.
Sah

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>