Sakokaivomaksuihin roima korotus

Parikkalan kunnan tekninen lautakunta on päättänyt kokouksessaan 25.9. nostaa roimasti ns. sakokaivolietteiden vastaanottomaksuja Särkisalmen jätevedenpuhdistamolla. Sakokaivolietteen maksu on aiemmin ollut 7,43 eur/kuutio, ensi vuoden alusta lukien maksu on peräti 30,00 eur/kuutio. Sen sijaan umpikaivolietteen vastaanottomaksu nousee vain neljä senttiä kuutiolta, ollen jatkossa 3,51 eur/kuutio.

Asian valmistelijana toiminut kunnan vs. rakennusmestari Heikki Määttänen perusteli kokouksessa korotusta sillä, että sakokaivolietteestä puhdistamolle aiheutuvat kustannukset ovat vähintään 10-kertaiset umpikaivolietteeseen tai kunnan viemäriveteen verrattuna. Lisäksi kunta edellyttää jatkossa, että lietteitä puhdistamolle toimittava urakoitsija ilmoittaa mistä kunkin kuorman jätevedet ovat peräisin.

Särkisalmen jätevedenpuhdistamo on Akonpohjan vastaanottopaikan sulkeuduttua ainoa paikka Parikkalan kunnassa mihin sakokaivolietteitä voi toimittaa. Asiakkaan maksettavaksi tulee kunnan vastaaottomaksun lisäksi urakoitsijan kuljetuksesta aiheutuvat kulut.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>