“Rotantappaja” elokuvan tuotto Vienan Karjalan nuorille

Suomalaisen kulttuurin juuret ovat Kalevalan kautta Vienan Karjalassa.. Juminkeko-säätiö on yhteistyössä karjalaisten kulttuuriorganisaatioiden kanssa ollut toteuttamassa Vienan runokylien elvytystoimintaa 1990-luvun alusta alkaen. Sen tarkoituksena on pelastaa ja säilyttää se kulttuuriperintö, jonka ansiosta suomalaiset saivat identiteettinsä ja myöhemmin itsenäisen valtion. Olemme paljon velkaa vienalaisille.

Viime vuosina Vienan elvytystyössä pääpaino on ollut itäisessä Vienassa. Juminkeon elvytyshankkeisiin on osallistunut myös nuoria työleireille, joita on järjestetty Paanajärven ja Haikolan kylissä. Osa vapaaehtoistyöhön tulleista nuorista on innostunut toiminnasta lähimmän sukukansamme piirissä niin paljon, että ovat halunneet viettää pitkiäkin aikoja Vienan runokylissä. Eräs kuvataiteilijaksi opiskeleva tyttö oli yhden lukuvuoden ajan Paanajärven koulussa kuvaamataiteen opettajana ja kerhojen pitäjänä. Paitsi taidekerhoja, hän organisoi nuorten liikuntaa järjestämällä mm. lentopalloilua – kesällä ulkona ja talvella koulun salissa.

Kiitos uukuniemeläisille ja muille “Rotantappaja”-dvd.n ostajille, nuorten harrastustoimintaa varten on saatu hankituksi mittavasti materiaalia: paperia, puuvärejä, liituvärejä, akvarellivärejä, kipsiä, lentopalloja, verkot, yms. Tätä materiaalia on annettu Paanajärven ja Jyskyjärven nuorten toimintaan. Vienalainen nuoriso ja lapset ovat kiitollisia lahjoittajille.

Ohessa kuvia, miten uukuniemeläisten lahjoitukset ovat käytössä.

Vienan runokylien elvytystoimintaa tekevien järjestöjen puolesta kiitän lämpimästi kaikkia tahoja, jotka ovat olleet tukemassa tätä toimintaa.

Vienan runokylistä ja siellä tehtävästä elvytystyöstä saa lisätietoa Juminkeon verkkosivuilta:
www.juminkeko.fi/viena.

Markku Nieminen
Juminkeko-säätiön puheenjohtaja

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>