Postikortti kuvastaa aikaansa

Kokemuksia keräilynäyttelystä

Monelle postimerkkikeräilijälle on käynyt niin, että kun postikortin on kääntänyt ympäri, sieltä on löytynyt uutta ja kiehtovaa. Heistä on tullut myös korttien keräilijöitä.

Uukuniemen nuorisoseuran keräilyjaoston näyttelyssä nuorisoseurantalolla oli lauantaina esillä muun muassa rahoja, postimerkkejä ja postikortteja. Kirpputorilla oli tarjolla monenlaista; vaatteita, pikkuesineitä, lehtiä ja leivonnaisia. Kahvio tarjosi välipalaa ja valokuvat esittelivät nuorisoseuran toimintaa.

– Kortteja kerätään jonkin aiheen mukaan.Paikkakuntakortit, autot, eläimet, kirkot, kaupungit, kertoi keräilyjaoston vetäjä Esko Salminen.

Nuorisoseurantalolla oli esillä kerhoon kuuluvan parikkalalaisen Maija Koiso-Kanttilan sauna-aiheisia postikortteja.

– Yleistä on myös kerätä kortteja taiteilijan mukaan. Erityisen suosittu vanhemmista korttitaiteilijoista on Martta Wendelin (1893-1986). Esko Salminen tietää monen keräävän Wendeliiniä.

Suomalaisen kansallisromantiikan perinnettä jatkaneen Wendelinin kulta-aikaa postikorttikuvittajana oli 1930-1950-luku. Moni muistaa Wendelinin myös Kotilieden kansien kuvittajana.

– Kortti tuo tunnemuistoja lapsuudesta ja nuoruudesta, sanoi korttikeräilystä innostunut nuorisoseuran puheenjohtaja Sinikka Rantanen.

Suosituimmilla korttitaiteilijoilla, kuten Marja-Liisa Pitkärannalla, on jopa omat faniklubinsa, johon kuuluu satoja jäseniä.

Postikorttien keräilijöiden iloksi elokuun 28.päivä saapuu Uukuniemen nuorisoseurantalolle Keräilytapahtumaan Suomen Postikorttiyhdistys Apollon asiantuntija, puheenjohtaja Raili Kuusjärvi Tuusulasta. MA-N

Lisää postimerkkien keräilystä os.
,www.postikorttiyhdistys.org

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>