Pitäjäntuvan kunnostus etenee

Uukuniemi-seuran mittava hanke, Pitäjäntuvan ja museorakennuksen kunnostus, on edennyt vaiheeseen, jossa alapohjan lahonneet hirret on uusittu. Tässä Tupatalkoot -hankkeessa kunnostetaan lisäksi mm. Pitäjäntuvan ja museorakennuksen perustukset, oikaistaan kattorakenteet, uusitaan ikkunat ja muurataan puretut savupiiput toimiviksi. Lopuksi rakennukset maalataan punamullalla. Työn tulisi valmistua vuoden loppuun mennessä. Kunnostushankkeeseen on myönnetty EU-Leader –avustusta ja hankkeen kokonaiskustannusarvio on runsaat 25 000 euroa. Seuran omaa osuutta kustannuksista on puolet ja talkootyötä hankkeeseen sisältyy satoja tunteja.

Kuvissa rakenteiden uusimisesta vastaava hirsimestari Erkki Punnonen yhdessä talkoojoukon kanssa, johon on osallistuneet mm. Pekka Hoikka, Veikko Ainala ja Jorma Berg. Tällä viikolla lahonneiden hirsien vaihto jatkuu museorakennuksen osalla.
Sah

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>