Parikkalassa selkeitä vaalivoittajia ovat Muutos 2008 ja Kokoomus

Parikkalassa selkeitä vaalivoittajia ovat Muutos 2008 ja Kokoomus

Kunnan ääniharavat olivat, Sami Sinkkonen (muutos 2008) 146 ääntä, Sakari Hämäläisen (kok.) 128 ääntä ja Ari Berg (kesk) 124 ääntä.

Äänimäärien muutokset vuoden 2004 kuntavaaleihin verrattuna olivat huomattavia.
Suurin puolue Keskusta menetti äänestäjiä eniten, 341 kpl, joten muutos oli -17,9 %. Kristillisdemokraattien menetys oli 111 äänestäjää (-35,8 %) ja SDP:n 79 (-15,3 %). Kokoomus kasvatti ylivoimaisesti eniten kannatusta Parikkalassa 242 uudella äänestäjallä ja prosentteina lisäys oli 75,1 %. Toiseksi eniten kasvua oli sitoutumattomien Muutos 2008 –ryhmällä, 137 lisä-äänestäjää ja plussaa 44,4 %.

Kokoomus sai Parikkalan uuteen valtuustoon viisi edustajaa. Muutos 2008 yhteislistalta valtuustoon pääsi neljä edustajaa. SDP jatkaa kolmella edustajalla ja Kristillisdemokraateilla on jatkossa valtuustossa vain yksi valtuutettu. Keskusta jatkaa valtuustossa 14 edustajan voimin.

Vaalitulos näyttää siltä, että Parikkalassa ollaan siirtymässä poliittisesta sidonnaisuudesta henkilövaalien suuntaan. Uuden valtuuston jäsenille se merkitsee henkilökohtaisten päätöksien haastetta ja aika näyttää miten vaalilupaukset lunastetaan.

Yli puolet Parikkalan uuden valtuuston edustajista on uusia poliitikkoja ja valtuuston keski-ikä on 48 vuotta.

Parikkalan valtuustoon valittiin tällä kertaa kahdeksan valtuutettua vähemmän, johtuen neljä vuotta sitten toteutetusta kuntaliitoksesta. Nyt kunnanvaltuustossa palataan normaaliin valtuutettujen määrään, 27. Tämän vuoksi Keskusta menetti seitsemän paikkaa, SDP kaksi ja Kristillisdemokraatit kaksi. Valtuustosta putosivat Keskustan Jouni Tiainen, Lassi Anttonen, Heimo Tikkinen, Jaakko Roiha, Kokoomuksen Sanna Lötjönen, SDP:n Eini Valkeapää ja Kristillisdemokraattien Aarni Repo.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>