Nuorisoseurantalolla tapahtuu

Nuorisoseurantalolla pidettiin lauantaina kesän toista kirpputoria. Lämmikkeeksi sai kahviosta ostaa kuumaa juotavaa ja palan painikkeeksi oli tarjolla karjalanpiirakoita ja erinäisiä leivonnaisia. Nuorisoseura on järjestänyt Uukuniemellä kirpputoreja 80 -luvulta lähtien antaen mahdollisuuden kierrättää kaikenlaista tavaraa, mikä on ollut pelastus varsinkin kesämökkiläisille joille usein kertyy nurkkiin milloin mitäkin esineistöä.

Lauantaina olivat paikanpäällä nuorisoseuran entinen puheenjohtaja Sinikka Rantanen ja pitkään toiminnassa mukana olleet Eila Pennanen, Esko Salminen ja Eila Salminen. Uukuniemen nuorisoseura on toiminut vuodesta 1895 lähtien ja sen toimenkuvaan on alusta lähtien kuulunut erityisesti nuorison sivistystyö. Toiminnan kulmakivenä ovat monina vuosina toimineet näytelmät, joita käytiin esittämässä aikanaan kotikunnan rajojen ulkopuolellakin. Tällaisia menestysproduktioita olivat Evakkotie ja 30 hopearahaa.

Ennen sotia seura piti kirjastolaivaa, joka seilasi Pyhäjärvellä tarjoten ihmisille mahdollisuuden kirjojen lainaamiseen, kunnes kunnan kirjastolaitos vakiinnutti asemansa ja nuorisoseuran kirjat lahjoitettiin tälle taholle. Toimintaan ovat kuitenkin aina kuuluneet näytelmien lisäksi kirjallisuusillat, musiikkielämä ja kaikenlainen kulttuurianti unohtamatta nuoria, joille on järjestetty erilaisia aktiviteetteja kuten kerhoja, maastojuoksukilpailuja ja disko -iltoja. Yhteistyötä on tehty myös itänaapurin nuorisoseurojen kanssa, jonka ansiosta Uukuniemelle on saatu vierailevia tähtiä esimerkiksi Petroskoista. Kaikki työ tehdään talkoina, lukuun ottamatta pihojen aurausta ja ammattitaitoa vaativia remonttitöitä.

Vuonna 2012 seuralle valittiin uudeksi puheenjohtajaksi eläinlääkäri Heli Heikkonen. Rantanen on mielissään siitä, että uusi sukupolvi on ottanut nuorisoseuran ohjat käsiinsä ja tänä kesänä pidetäänkin jälleen kaivatut nuorisoseurantalon tanssit heinäkuun 27. päivä, jolloin tarjolla on niin hyvää meininkiä kuin biisonimakkaraakin.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>