Niukkalan maa- ja kotitalousnaiset haastavat naiset Impin päivän kävelylle

Niukkalan maa- ja kotitalousnaiset haastavat Uukuniemen Martat ja Kummun maaseutunaiset sekä muut kiinnostuneet kesäkuussa 11.6. valtakunnalliselle Impin päivän kävelylle Niukkalan Kuorejärven maisemiin. Lähtö tapahtuu klo 12 Syrjien Särkiltä, omin eväsrepuin.

Yhdistys päätti kevätkokouksessaan osallistua tänä vuonna valtakunnalliseenn ekotekokampanjaan, jossa maa- ja kotitalousliiton jäsenyhdistykset tekevät ekotekoja oman kylän ja yhdistyksen hyväksi.
– Uukuniemen Rajapirtin ympäristö saa ensin kevätsiivouksen, kertoo puheenjohtaja Lea Levänen. – Toisena ekotekona yhdistys järjestää ensi tiistaina klo 12 kurssin kahvipussin uudelleen käytöstä Niukkalassa Hilkka Lemisen kotona. – Parhaita pannunalusia ja kasseja saa Kultakatriina ja Juhlamokka-pusseista. Ne ovat kestäviä ja helppoja leikata, Leminen opastaa.

Niukkalan maa- ja kotitalousnaisilla on vankka kokemus käsityötaitojen monipuolisesta osaamisesta. Vuosikymmenien varrella on opeteltu kursseilla nypläystaitoa, kirjontaa, puutöitä, värjäystä, pajutöitä, puutarhan hoitoa, pitoemäntäosaamista ja paljon muuta.

Syyskuussa toteutetaankin Rajapirtillä yhdistyksen järjestämä Valoryijykurssi, jonka ohjaa vastaava neuvoja Jaana Leskinen Parikkalan käsityökeskuksesta. Kurssi on avoin kaikille käsitöistä kiinnostuneille. – Aloittelijakin saa perusopin puolessatoista tunnissa,kurssin järjestelijä Saima Tuominen rohkaisee. MA-N

Maa- ja kotitalousnaiset on yleishyödyllinen yhdistys ja valtakunnallinen neuvontajärjestö. Se tarjoaa kotitalous-, kuluttaja- ja maisemanhoidon neuvontaa sekä kehittää maaseudun pienyritystoimintaa. Kohderyhmänä ovat erityisesti maaseudulla toimivat naiset.

Maa- ja kotitalousnaiset kuuluu lähes 60 000 jäsenellään maamme suurimpiin naisjärjestöihin. Järjestön 70 ammattineuvojaa tarjoavat henkilökohtaista neuvontaa, koulutusta sekä suunnittelu- ja kehittämispalveluita niin kuluttajille kuin yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.

Etelä-Karjalassa toimii 30 maa- ja kotitalousnaisten paikallista yhdistystä ja näissä jäseniä on yli 2500. Paikallisyhdistykset järjestävät mm. retkiä, erilaisia virkistystapahtumia, kursseja ja koulutusta. Monet yhdistykset osallistuvat oman alueen erilaisiin tapahtumiin ja ovat mukana markkina- ja messutapahtumissa.
 
Useilla paikallisyhdistyksillä, kuten Niukkalankin, on omistuksessaan erilaista kalustoa mm. kahvinkeittimiä, astiastoja, hyötykasvikuivureita, kangaspuita, pöytäliinoja ym.,  joita voi lainata.

Parikkalassa toimivat paikallisyhdistykset
Kannaksen maa- ja kotitalousnaiset
Kirjavalansalon maa- ja kotitalousnaiset
Koitsanlahden maa- ja kotitalousnaiset
Kummun maaseutunaiset ry
Melkoniemen maa- ja kotitalousnaiset
Mikkolanniemen maa- ja kotitalousnaiset
Niukkalan maa- ja kotitalousnaiset
Rautalahden maa- ja kotitalousnaiset
Saarenkylän maa- ja kotitalousseura ry

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>