Naisille suunnattu kysely netissä

Maa- ja kotitalousnaiset kysyvät palveluista netissä

Maa- ja kotitalousnaiseten keskus haluaa selvittää naisten näkemyksiä maaseudun palveluista.
Järjestön verkkosivuilla on avattu avoin kysely, jossa kysytään naisten mielipiteitä maaseudun palveluista, tiestön kunnossapidosta sekä vaikutusmahdollisuuksista kunnassa. Kysely löytyy os.
maajakotitalousnaiset.fi ja siihen voi vastata 15.11. saakka. Vastauksista tiedotetaan marraskuun lopulla.

Maa- ja kotitalousnaisten järjestöllä 75 vuotisjuhlavuosi

Uukuniemellä toimii Niukkalan maa- ja kotitalousnaiset paikallisyhdistys.

Vuoden 2008 keväällä tuli täyteen 75 vuotta siitä, kun aktiiviset maaseudun naiset kokoontuivat Helsinkiin virallistamaan Maatalousseurajärjestön kotitalousvaliokunnan asemaa. Näin syntyi yksi Suomen suurimmista naisjärjestöistä, Maa- ja kotitalousnaiset.
Maa- ja kotitalousnaisten järjestö perustettiin tehostamaan kotitalousneuvontaa ja toimimaan maaseudun naisten äänitorvena. Vuosien saatossa järjestöstä on kehittynyt merkittävä kotitalous-, kuluttaja- ja maisemanhoidon neuvonnan sekä maaseudun pienyritystoiminnan edistäjä.
Maan suurimpiin kuuluvalla naisjärjestöllä on yli 62 000 jäsentä ympäri maata.

Etelä-Karjalassa toimii 30 maa- ja kotitalousnaisten paikallista yhdistystä ja näissä jäseniä on yli 2500. Paikallisyhdistykset järjestävät mm. retkiä, erilaisia virkistystapahtumia, kursseja ja koulutusta. Monet yhdistykset osallistuvat oman alueen erilaisiin tapahtumiin ja ovat mukana markkina- ja messutapahtumissa.
Useilla paikallisyhdistyksillä on omistuksessaan erilaista kalustoa mm. kahvinkeittimiä, astiastoja, hyötykasvikuivureita, kangaspuita, neulekoneita, pöytäliinoja ym., joita jäsenet voivat lainata.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>