Mikä on murhamysteeri?

Etelä-Karjalan radio uutisoi 21.3.

“Ei tarvitse olla Hercule Poirot päästäkseen murhaajan jäljille. Murhamysteerien käsikirjoitukset syntyvät Parikkalan Uukuniemellä.

Murhamysteeri on juonellisesti etukäteen käsikirjoitettu näytelmä, jossa jokaisella osallistujalla on oma roolihahmo. Näytelmässä ei ole etukäteen kirjoitettuja vuorosanoja, mutta osallistujia ohjeistetaan siitä, mitä näytellessä kannattaa tai voi tehdä.

– Ensin kokoonnutaan yhteen paikkaan ja jokaiselle jaetaan roolinmukaista rekvisiittaa sekä nimikyltit. Sitten pidetään esittelykierros ja osallistujat alkavat suorittaa tehtäviä, jotka heille on annettu, kertoo murhamysteerinäytelmien käsikirjoittaja Katja Palmu.

Katja Palmun asiakkaat ovat pääasiassa yritysasiakkaita, mutta näytelmät taipuvat myös esimerkiksi polttari- tai pikkujouluohjelmaksi.”

Katja Palmun haastattelu radiossa: Murhamysteeri saa taviksenkin näyttelemään http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2010/03/murhamysteeri_saa_taviksenkin_nayttelemaan_1548962.html

Katjan murhamysteerisivusto löytyy os. http://www.murhamysteerit.fi/

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>