Lehdestä leikattua

Talvisodan hengessä

Karjala-lehti julkaisi 15.7. artikkelin Uukuniemi-juhlilta . Viikonlopun aikana muisteltiin 70 vuotta sitten päättynyttä talvisotaa sekä sekä evakkomatkoja. Päivi Vento haastatteli juhlavieraita. Esa Taivaisen kertoi omasta evakkomatkastaan, joka alkoi juuri Uukuniemeltä.

Vuoden Vasukas

Vuoden Vasukas kukitettiin Uukuniemi-juhlilla lauantaina. Uukuniemeltä syntyisin oleva ja vapaa-ajan asukkaana 1960-luvulta viihtynyt Esa Taivainen oli yllättynyt valinnastaan. Hän tarkasti Vasukkaiden tilejä vuosikausia.
Taivaisen lapset ja lastenlapset ovat myös viihtyneet Uukuniemellä.

” Täällä voi karjalaiseen tapaan napata oihasta kiinni ja kysyä, että kuka sie oot.”

Tappavan hauskaa
Murhamysteereissä kaikki on sallittua, koska kysymyksessä on leikki

Uukuniemeläinen yrittäjä Katja Palmun ohjelmapalvelu Murhamysteeriot esiteltiin Eve Hietamiehen kirjoittamassa Apu-lehden artikkelissa 22.7.

Murhamysteeri on etukäteen juonellisesti käsikirjoitettu tapahtuma, jonka osallistujat esittävät heille etukäteen osoitettua roolihenkilöä. Juoni on etukäteen kirjoitettu, mutta vuorosanat ovat vapaasti ja spontaanisti esitettäviä.
Tilaisuuden alussa annetaan myös salaista tietoa ja viime hetken ohjeita. Sitten alkaa tapahtua: murha. Kuka on murhaaja ja mikä on motiivi?

Murhamysteeri on ennen kaikkea hauskanpitoa, sanoo Katja Palmu Artikkelissa Palmu kertoo, miten idea ohjelmapalvelusta lähti käyntiin.
”Pääsääntöisesti Murhamysteeriä ostavat yritykset ja polttariporukat, ja siitä on tulossa kova pikkujouluhitti. Mysteeriä on tajolla jo lähes joka kaupungissa ja sitä voi tilata myös englanniksi.”

Lehti on luettavissa Hoviselän Kahvilassa.

Tietoteniikkaa ja halonhakkuuta

Maaseutuverkosto ja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä julkaisivat 26.4. Helsingin Sanomien välissä Maavara- maaseutuliitteen. Tekstit toimittaja Anu Heikkinen ja levikki noin 1,4 milj.

31-sivuiseen julkaisuun oli koottu tarinoita tämän päivän maaseudun elämästä ja siitä, miten ihmiset ovat löytäneet ja rakentaneet oman maaseutunsa.

Maaseudulla asuu noin 40 prosenttia suomalaisista. Pari miljoonaa mökkeilee säännöllisesti.

” Tietotekniikkaa ja halonhakkuuta” -artikkelissa Tiedolla(entinen Tietoenator) työskentelevä teknologiakonsultti Heikki Härkönen kertoo toimistostaan, joka kulkee mukana vapaa-ajan asunnolle Uukuniemelle. Työ edellyttää toimivaa laajakaistaa. Etätyö sujuu rauhallisessa ympäristössä Uukuniemellä ympäri vuoden, jossa voi myös harrastaa mieliharrastusta halonhakkuuta.

“Työskentely kotona maaseutuympäristössä on paljon rennompaa. Koneen ääressä voi istua vaikka karvalakki päässä, jos huvittaa.”

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>