Lasse on poissa

Kolme viikkoa sitten saimme suru-uutisen. Uukuniemi.infon työryhmässä alusta asti mukana ollut ja sen teknisestä toteutuksesta vastannut Lasse Härkönen kuoli äkillisesti, ja nuori elämä loppui näin ennenaikaisesti.

Lasse syntyi Hyvinkäällä 1982. Juuret hänellä olivat kuitenkin äidin puolelta Mikkelin lähellä Anttolassa ja isän puolelta Uukuniemen Niukkalassa ja Matrissa. Jo pienestä pojasta saakka Lasse oli hyvin kiinnostunut ympäristöstään ja erilaisten laitteiden toiminnasta. Isä-Matin kanssa touhutessaan poika imi itseensä oppia innokkaasti. Sukulaismies kertoi, että jo kolmevuotiaana Lasse neuvoi häntä kuinka auton akkua ladataan. Isän kuolema tapaturmaisesti Lassen ollessa vasta viisivuotias oli suuri menetys ja muutos pienelle pojalle, jonka piti jatkossa pärjätä ilman isän neuvoja ja turvaa. Lassesta kehittyikin jo varhain hyvin itsenäinen ja oma-aloitteinen nuori mies äidin opettaessa myös vastuuntuntoa ja rehtiyttä.

Tekniikasta, ja etenkin tietotekniikasta, muodostui Lasselle harrastus jo lapsena ja myöhemmin myös ammatti. Armeijan jälkeen Lasse aloitti opinnot Lappeenrannan Teknillisessä yliopistossa ja palasi näin lähemmäksi sekä äidin että isän sukujuuria. Vierailut lapsena Uukuniemen mummolassa lähensivät Lassea isän synnyinseudulle ja paikkakunnasta tulikin hänelle kuin toinen koti. Isän perintönä tullutta metsää Lasse hoiti huolella ja kävi vielä kuluvan kesän aikana perkaamassa itse siellä taimikoita.

Työssään Lasse oli ahkera ja tunnollinen. Yrittäjyys tuli miehessä esiin oman yrityksen perustamisena ja myös yrittäjämäisessä asenteessa hänen työskennellessään Matriset Oy:ssä. Lasse otti asioista nopeasti selvää ja toteutti monipuolisia verkkosivustoja ja -palveluita. Tiimissä Lasse hoiti oman osuutensa aikailematta ja pyrki aina aktiivisesti helpottamaan muiden työtä valmistelemalla asiat huolella. Periaatteena Lassella oli että toiminnan pitää mennä sekä juridisesti että moraalisesti oikein. Myös asiakaspalvelu oli hänen sydäntään lähellä. Hän tunsi, että langan tai puhelimen toisessa päässä on ihminen eikä pelkkä asiakas.

Ihmisenä Lasse tunnettiin mielipiteissään vahvana, puheissaan suorana sekä oikeudenmukaisena ja rehtinä. Toisista ihmisistä Lasse ei koskaan puhunut pahaa selän takana. Lassen kanssa tekemisissä olleet muistavat hänen huumorinsa ja iloisuutensa, mutta myös herkkyyden ja haavoittuvuuden. Hänessä oli niitä ominaisuuksia, joita olemme tottuneet pitämään karjalaisina luonteenpiirteinä.

Lasse siunattiin viikko sitten isänsä viereen Hyvinkäälle. Lassea jäi kaipaamaan äidin ja lähisukulaisten lisäksi suuri joukko ystäviä, työtövereita, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita.

Jarmo Levänen
Matriset Oy

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>