Lapset ja vanhemmat tutustumiskäynnillä Kesälahden koulussa

Kesälahden koulu järjesti uukuniemeläisille lapsiperheille torstai-iltana tutustumiskäynnin Kesälahden kouluun. Kesälahden sivistyslautakunta oli edellisenä iltana hyväksynyt oppilashakemukset ja kutsut tilaisuuteen oli lähetetty jo aiemmin. Tilaisuudessa kuultiin mm. Kesälahden sivistysjohtajan Mikko Sairasen sekä sivistyslautakunnan puheenjohtajan Juhani Kunnaksen puheenvuorot. Myös useat koulun opettajat pitivät puheenvuoroja ja esittäytyivät tilaisuudessa.

Tarjoilujen jälkeen tehtiin tutustumiskierros koulun tiloihin. Koulu koostuu kolmesta rakennuksesta. Alaluokat ja esiopetus tapahtuu Poukkuluoso-talossa, joka on rakennuksista uusin. Talossa on myös päiväkodin tilat, jotka ovat kuitenkin erillään koulutiloista. Päiväkodilla on myös oma piha-alue. Poukkuluoso-talon vieressä sijaitsee Pyhäjärvi-talo, jonka monet uukuniemeläiset tuntevat vanhalla nimellä, E-talo. Pyhäjärvi-talossa on myös jonkin verran alakoulun luokkatiloja. Yläluokkien kotitalouden, teknisen työn, fysiikan ja musiikin opetus tapahtuu Pyhäjärvi-talossa. Monilla isillä ja äideillä palasi mieleen muistoja vuosikymmenten takaa, kun käveltiin tuttuja käytäviä pitkin.

Tien toisella puolella sijaitsee entinen P-talo, nykyinen Puruvesi-talo. Talossa tapahtuu yläluokkien pääasiallinen opetus. Talossa on myös liikuntasali, kirjasto sekä viime kesänä uusittu ruokala ja kunnan keskuskeittiö. Ruokalistan mukaan kouluruoka näyttäisi olevan tasokasta ja jopa kansainvälistä. Tämän viikon ruokalistalta löytyy mm. paellaa.

Atk-opetukseen löytyy tiloja ja välineitä kaikista kolmesta talosta, yhteensä lähes sata työasemaa. Alakoululaisten käytössä ovat kannettavat tietokoneet. Atk-laitteiston ylimpänä vartijana toimii uukuniemeläisille tuttu mies, matemaattisten aineiden opettaja Esko Auvinen.

Myöhemmin keväällä on tarkoitus järjestää toinen tutustumistilaisuus kouluun, joka pidettäisiin päivällä opetuksen ollessa käynnissä. Tällöin uudet oppilaat voisivat jo tutustua tuleviin luokkakavereihinsa. Yläluokille siirtyviltä puolestaan kaivataan jo lähiaikoina tietoa valinnaisaineista. Tätä varten koulu lähettää koteihin postia. Kouluun voi olla myös aina yhteydessä, mikäli perheillä on kysyttävää kouluasioihin liittyen.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>