Kunnan tonttitarjonta piilossa Uukuniemellä

Parikkalan kunta omistaa runsaasti maata Uukuniemen alueella, mutta tonttitarjonta ei ole näkyvissä esim. kunnan nettisivuilla. Koska Uukuniemen alueelle ei ole laadittu asemakaavaa, ei kunnan maata ole luokiteltu Uukuniemellä tonttimaaksi, vaan ne ovat lähinnä metsätalousmaata. Tämä lienee syynä siihen että kunta ei voi markkinoida kiinteistöjä tonttimaana. Rakentaminen tällaiselle maalle vaatii yleensä poikkeusluvan, minkä saaminen ei kuitenkaan normaalisti ole ongelma. Kaavoitustilanne paranee kuitenkin tulevaisuudessa. Kunnan tekinisen toimen johtaja Antti Asikainen kertoo, että Niukkalaan ollaan tulevaisuudessa laatimassa tarkempaa yleiskaavaa, jonka yhteydessä voidaan määritellä myös uusia rakennuspaikkoja.

Useat kunnan omistuksessa olevat kohteet soveltuvat esim. omakotitalorakentamiseen erinomaisesti. Hyvä esimerkki tästä on Niukkalassa Koiralahdentien varrella oleva tontti. Tontilta on vain parisataa metriä Pyhäjärven rantaan. Järvinäkymä pilkottaakin puuston takaa. Tontin laitaan tulee kunnallinen vesi- ja viemäriverkko. Yleinen tie kulkee aivan vieressä, joten lumityöt jääävät vähäisiksi lumisenakin talvena. Maantien toiselta puolelta löytyy luonnonkaunis Syrjiensärkkien harjualue retkeilyreitteineen.

Aivan Niukkalan taajaman tuntumassa Koivurinteen tilalla on maata vaikka useamman omakoti- tai rivitalon rakentamiseen. Rinne viettää etelään ja se on pääosin entistä peltoa. Kasvimaan ja puutarhan saisi tontille ilman isompaa raivaustyötä. Tilasta on erotettu omaksi tontiksi ja myyty yksityiskäyttöön aiemmin päärakennus ja vanha navetta, mutta muu osa tilasta on edelleen kunnan omistuksessa. Tievaraus alueelle kulkee tontin pohjoispäästä, Kummuntieltä, suunnilleen Hovikummuntien risteystä vastapäätä.

Myös teollisuuskäyttöön on kunnan maata tarjolla Uukuniemellä. Reilu kilometri Niukkalasta Kumpuun päin on aivan Kummuntien varrella tontti, jolle kaavailtiin jo Uukuniemen kunnan aikana teollisuustoimintaa. Suunnitelmat eivät kuitenkaan silloin edenneet, mutta tontti on edelleen olemassa. Matkaa valtatie 6:lle on öljysoratietä pitkin noin 10 km. Samalta etäisyydeltä löytyy myös Poiksillan tavara-asema, jonka puutavaran käsittelyaluetta on muutama vuosi sitten laajennettu. Tontin korkea hinta tuskin tulee esteeksi rakentamiselle jos tontille löytyy kysyntää yritystoimintaan.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>