Kouluikäisten lasten vanhempi Jouni Suppola haluaa katsoa eteenpäin

Sivistyslautakunnan jäsen Jouni Suppola rohkaisee katsomaan eteenpäin

-Olen iloinen että vaalipaneelin enemmistö on kanssani samaa mieltä että koulumme tulevaisuus on turvattava, aloitti Jouni Suppola puheensa Rajapirtin vaali-illassa 13.10.2008.
– Olimme Uukuniemen koulun johtavan opettajan kanssa sivistysseminaarissa 18.9. Lukuisten puheenvuorojen jälkeen jäi kuva että koulumme lakkautetaan elokuussa 2010. Painotimme Leo Mollerin kanssa että tavoitteemme on kolmiopettajainen koulu. Kaksiopettajaisen koulun vaikeudet tuntui olevan tiedossa kaikilla opettajilla.
Suppola oli tehnyt ennen sivistyslautakunnan viime viikkoista kokousta keskutelugalluppeja koulun tulevaisuuuden suhteen. – Lisäksi kaksi kunnallisvaaliehdokasta oli minuun aktiivisesti yhteydessä asian tiimoilta,kertoi Suppola.-. Muodostin käsityksen ennen lautakunnan kokousta,että tarvitaan lisäaikaa koulumme tulevaisuuden selvittämiseksi.

Suppola teki poikkeavan esityksen lautakunnan pohjaesitykseen ja äänestytti asian. -Vaikka kyseessä oli taloussuunnitelman hyväksyminen, pidin tärkeänä että 2010 ei ole yksimielinen lautakunnan päätös asiaan . Uudella siv.lautakunnan, kunnanhallituksen ja valtuuston on päätöksenteossa otettava huomioon että talousuunnitelman kouluverkostoasiaa ei vuonna 2008 hyväksytty yksimielisesti.
– Lautakunta otti hyvin ammattimaiseti päätöksenteossa huomioon koululaisten määrät,jotka on ennustettavissa melko varmasti Uukuniemen osalta. Mutta muuttoliike ja naapurikylän koulun(Purujärvi) lakkautuminen syksyllä 2009 vaikuttaa oppilasmäärään Uukuniemen koulussa positiivisesti.
-Uukuniemelle on muuttanut parin vuonna periodilla useita lapsiperheitä ja innovatiivisillä toimenpiteillä jatkamme Uukuniemen vetovoimaisuuden lisäämistä, rohkaisi Suppola.

Suppolan mielestä kolmiopettajainen koulu tarvitsee kolmisenkymmentä oppilasta, että koulutyö on sujuvaa ja tehokasta. – Jos oppilasmäärä kieppuu kahdenkymmenen paikkeilla on aika siirtyä suurempaan yksikköön, totesi Suppola.
– Koulumme oppilasmäärä hiipuu kahdenkymmen oppilaan pintaan+eskarit vuosien 2010-2012 aikana. Sen jälkeen trendi on nouseva. Lapsiperheitä ja sitä kautta oppilaita on löydyttävä kouluumme nopealla aikavälillä, muutoin pönkä odottaa, esitti kouluikäisten lasten isä.

Jouni Suppola ja Leo Moller pitävät Uukuniemen koulun alueen lapsiperheille keskusteluillan koulun tulevaisuudesta.
– Samoin ideariihi koko Uukunimen alueen vetovoimaisuuden säilyttämiseksi ja lisäämiseksi tapahtuu ennen joulua,lupasi Suppola.
– Taistelu koulumme puolesta on vasta alkamassa ja uskomme että toiminpiteemme tekevät päätöksenteon helpoksi tuleville päättäjille.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>