Kesälehti 2009 ilmestynyt

Uukuniemi-seuran, Vasukkaiden, Parikkalan kunnan ja parikkalalaisten yhteisöjen julkaisema tiedotuslehti on ilmestynyt.
Kesälehti tiedottaa kesän tapahtumista, yrittäjien palveluista sekä ajankohtaisista asioista.

Lehdestä poimittua:

Parikkalan kunnan tervehdyksen välittää kunnanjohtaja Hans Olander, jonka mukaan kunnan tavoitteena on kehittää kunnan pohjoista osaa, että alueelle syntyy kannattavaa matkailutoimintaa, sitä myöten elinkeinoja ja kuntalaisille monipuolinen virkistysalue.

Parikkalan seurakunnan seurakunnan kirkkoherra Erkki Lemetyinen muistuttaa meille sen keitä olemme ja mistä tulemme. Hän viittaa tänä kesänä julkistettavaan Uukuniemen historiaan. Tänä kesänä jumalanpalvelukset pidetään pääsääntöisesti Uukuniemen kirkossa klo 13.

Uukuniemi-juhlat kokoavat kesäkuun lopussa suuren joukon uukuniemeläisiä, heidän jälkeläisiä ja Uukuniemen ystäviä kirkonmäelle. -Paikkakuntalaisten ja kesäasukkaiden panos on merkittävä juhlien onnistumisessa, Uukuniemi-seuran puheenjohtaja Sakari Hämäläinen toteaa. – Maailmalle hajautunut sodan jälkeinen kolmas sukupolvi haluaa tuntea juurensa. Tänä vuonnan juhlien kohokohta on lauantaina 27.6.klo 13. Uukuniemen uuden historiateoksen julkistaminen. Tämän vuoden juhlajärjestelyt helpottuvat uusien huoltotilojen ansiosta.
Uukuniemi-juhline pääjuhlassa su alk.klo 13 puhuu Karjalan Liiton toiminnanjohtaja Satu Hallenberg. Hän painottaa, että Uukuniemi-seura edustaa Karjalan Liiton jäsenseurojen joukossa vahvassa kasvussa olevia yhdistyksiä. Uukuniemi-seura on kasvanut 300.jäsenen yhdistyksestä pienessä ajassa 450:een jäseneen. Oma ainutlaatuisuus kiinnostaa kansainvälistyvässä maailmassa.

Tämän kesän keskeisin aihe Uukuniemellä on ympäristöasiat. – Sensseillä on tietoiskuja kaikkia koskettavista asioista, kuten ympäristöystävällisen energian tuottamisesta, Pyhäjärven suojelusta aina huussien hoitamiseen, Parikkalan mökkiläistoimikunnan puheenjohtaja ja vasukkaiden puheenjohtaja Markku Uimonen kertoo.- Kierrätyskin on tärkeä ympäristöasia ja sensseillä on mahdollisuus leikkisästi kilpailla kenellä on parhaat tuunaustaidot.

Uimonen painottaa, että yhdessä tekmisen ilo, yhteishenki ja yhteisen työn tulos luo viihtyisää elinympäristöä.- Tempaukset ovat edelleenkin elävä osa Uukuniemeläistä elämäntapaa, Uimonen sanoo.

Yhteistyön tulosta on mysö Senssipäivä lauantaina 4.7.klo 10-17. Päivän monipuolista antia lisää Laila Kinnusen tytär Misic, joka esittää Niukkalassa konserttikiertueella kaikkien tuntemia, äitinsä lauluja. MA-N

Tietoa Vasukkaista:

Vasukkaat, Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry:n tarkoituksena on toimia Uukuniemen vapaa-ajan asukkaiden yhdyssiteenä elinolosuhteiden parantamiseksi ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Tarkoituksena on lisäksi kehittää ja edistää yhdistyksen sisäistä ja ulkoista sekä yhdistyksen ja paikallisten asukkaiden välistä kulttuuri- ja yhteistoimintaa.Jäsenmaksu 10e kalenterivuodelta.

Toimintaa kesällä 2009:

23.-25.6.2009, klo 10-15 Luovan ilmaisun musiikki- ja draamaleiri
kouluikäisille lapsille seurakunnan Kesäkodilla ja lähiympäristössä. Ohjaajina Soile ja Herman Rechberger sekä Pirkko Fihlman. Hinta 30 euroa/lapsi, jos enemmän lapsi samasta perheestä 20 euroa/ lapsi. Hintaan sisältyy opetus, materiaalit ja lounaat. Ilmoittautumiset 20.6. mennessä Pirkolle p. 0400 212971.

30.6. tiistaina klo 19 Huttumalja-ilta. Veikko Junna on luvannut kertoa
Huttumaljasta ja sen vieraskirjasta, jossa on silloin jo 10 000 kävijän nimeä.

4.7. 11. Uukuniemen kesäsenssit klo 10-17. Teemana mökkiläiset ja ympäristö. Ympäristö -aiheisten tietoiskujen lisäksi esiintyy tyttöbändi Wana, hauskuttajanamme Joonas Myllyveräjä, ja lapsille oman shownsa vetää Rolle – Nalle. Rajapirtillä ohjelma jatkuu illalla Milana Misicin ja Mandsuria –orkesterin Valoa ikkunassa- kiertueen ohjelmalla ja yhtye soittaa lopuksi senssitanssit klo 21-01.
Myyntipaikan hinta on edelleen 50 euroa plus alv. Kesälehteen myymme myös ilmoituksia.
Uusia tuotteiden myyjiä ja esittelijöitä kaivataan. Kertokaa tuttaville sensseistä ja myös senssien Tuunaa tavara- kilpailusta, jossa on kaksi sarjaa vaate ja tavara. Paras tuunattu vaate ja käyttötavara palkitaan. Ilmoittaudu talkoisiin Mirjalle p. 040 5240503.

7.7. tiistaina jäsenten rantasenssit eli vapaamuotoinen tapaaminen Ensio ja Pirkko
Fihlmanin mökillä klo 12 lähtien. Omat eväät mukaan ja kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Kirkkolammen eteläpäähän. Venereitin tai autotien perille opastaa Ensio p. 050 3676700. Kutsu vasukkaat omalle rannallesi!

11.7. lauantaina klo 16.00 Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous Virkistyskeskuksen rantasaunan kabinetissa. Käsitellään vuosikokouksen asiat ja tutustutaan Virkkarin rantaan.

14.7. tiistaina Rantakalailta Papinniemessä.

18.7. lauantaina Laivaretki m/s Pyhäjärvellä.
Varaa paikkasi Mirjalta p. 040 524 0503. Lounasmahdollisuus seikkailukohteessamme, mutta voi ottaa myös oman ruokakorin maissa tapahtuvaa ruokailua varten.

Nettisivut os. http://www.vasukkaat.fi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>