Kartta-aineistoja avattiin vapaaseen käyttöön

Maanmittauslaitoksen paikannimituotteita sekä yleiskarttojen 1:1 milj. ja 1:4,5 milj. vektori- ja rasterituotteita voi käyttää nyt maksutta. Aineistolle annetaan käyttöoikeuslisenssi, joka sallii aineiston käytön yksityiseen tai kaupalliseen tarkoitukseen, aineiston julkaisemisen, edelleen lisensoinnin sekä liittämisen osaksi muuta tuotetta tai palvelua.

Latauksia on alkuvuonna tehnyt jo yli 300 käyttäjää. Suosituin ladattu aineisto on ollut Yleiskarttarasteri 1:1 miljoonaan.

Sallimalla aineiston maksuttoman käytön Maanmittauslaitos haluaa lisätä paikkatietoaineistojen käyttöä ja kerätä kokemuksia avoimen datan maailmasta.

Maanmittauslaitos edellyttää, että tuotteiden käytön yhteydessä mainitaan aineiston alkuperäislähde. Aineistojen käyttöoikeus millä tahansa edellä mainitulla tavalla on maksuton.

Aineistot suoraan verkkosivuilta ja WFS-rajapinnalta

Ilmaiset aineistot voi ladata Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta tiedostoina. Lataaminen on maksutonta ja edellyttää vain yhteystietojen antamista.

Paikannimet saa myös Maanmittauslaitoksen WFS-rajapinnalta. Rajapinnan käyttö edellyttää käyttäjätunnusta. Sen hankkiminen ja palvelun kohtuullinen käyttö ovat maksuttomia.

– www.maanmittauslaitos.fi/ilmaisetaineistot

– www.karttapaikka.fi

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>