Karjalan profeetta- näytelmää katsomassa

Uukuniemellä viime vuosisadan vaihteessa elänyt perheenäiti Helena Konttinen tuli poikkeuksellisen kykynsä ansiosta perustaneeksi herätysliikkeen.

Hyvinkääläinen teatteri Beta esitti sunnuntaina näytelmän Karjalan profeetta täysille katsomoille Oronmyllyllä.

Näytelmän toteutus oli rentoa ja roolihenkilöistä välittyi aitouden tuntu.

Ilahduttavaa oli myös nähdä reippaita suomalaisia lapsinäyttelijöitä.

Vaikka Helenan elämää ei tuntisikaan, koskettaa esitys levollisella otteellaan. Uukuniemeläiset roolihahmot, emännät vaikuttivat todentuntuisilta huumoria unohtamatta.

Karjalan Profeetta kertoo Helena Konttisen elämästä ja kasvusta teinivuosien piikatytöstä tunnetuksi Karjalan herätyssaarnaajaksi. Näytelmää oli toteuttamassa noin 30 näyttelijää.

Parituntiseen esitykseen voi valita vain rajallisen osan ihmisen elämästä.
Näytelmän rakenne pohjautuu Paavo Kiurun romaaniin, Karjalan naisprofeetta, vuodelta 1946 ja näytelmän muotoon sen on kirjoittanut ohjaaja Jouni Laine. Musiikista vastaa Helena Lehtinen, puvustuksesta Eeva Mantere ja lavastuksesta Marika Laine.

Helena Konttinen (1871-1916) oli oman aikansa karismaatikko. Hän oli kuuluisa hengellinen herättäjä 1900-luvun alun Itä-Suomessa.

Toivottavasti esitys nähdään täällä ensikin vuonna. Oronmylly sopii kesäteatteriesitykseen erinomaisesti.

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>