Kalanpyydysten merkintä uudistui

Torstaina 5.4. voimaan tulleet uudet määräykset edellyttävät kalanpyydysten merkitsemistä entistä selkeämmin. Uusia määräyksiä perustellaan vesiliikenteen turvallisuudella ja pyydyksiin kohdistuvan vahingon vähentämisellä.

Esimerkiksi verkko pitää jatkossa merkitä molemmista päistään vähintään 15 senttiä vedenpinnan yläpuolelle ulottuvalla koholla tai vähintään 40 senttiä pinnan yläpuolelle ulottuvan tangon päässä olevalla lipulla. Tarvittaessa on käytettävä myös välikohoa.

Vesiliikenteen käyttämillä alueilla vaatimukset ovat tiukemmat. Merkkinä on käytettävä 1,2 metriä korkeaa salkoa, jonka päähän on kiinnitetty vähintään 20 senttiä korkea neliönmuotoinen lippu. Pinnan läheisyyteen asetettu pyydys on varustettava kahdella lipulla.

Jäältä kalastamista varten on omat määräyksensä. Pyydys ja sille tehty halkaisijaltaan yli 40 sentin avanto on merkittävä vähintään 1,2 metriä jään pinnasta ulottuvalla salolla, joka ei saa olla valkoinen.

Pyydyksiin on myös merkittävä asettajan nimi, yhteystiedot ja kalastusoikeuden osoittava merkki.

Lisää aiheesta maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.
http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/120404_kalastusasetus.html

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>