Juhannusaaton tunnelmia

Juhannusaattoaamuna kirkonkylällä vietettiin kesätorikauden avajaisia Vasukkaiden säestyksellä. Torille oli kello yhdeksään mennessä kerääntynyt jo mukavasti porukkaa kahvittelemaan, ostamaan leipomuksia ja tapaamaan tuttuja. Paikalla tosin kummasteltiin muutamien toripöytien katoamista, jonka seurauksena kaunista aamua vietettiin hieman tiiviimmissä tunnelmissa.

– Aiemmin juhannusaattona ei olla järjestetty kesätoria, mutta nyt tuntuu että sille oli tilausta. Kuten juhannusjuhla Papinniemessä, on kesätori myös tilaisuus jonne ihmiset tulevat tapaamaan toisiaan, kommentoi Vasukkaiden hallitukseen kuuluva Juhani Saharinen.

Myynnissä olleet riisi- ja perunapiirakat vietiin tuttuun tapaan käsistä alta aikayksikön, ja muutama kesäasukas pohtikin kuinka karjalaisten kansallisherkun myyjiä saataisiin torille lisää. Vasukkaiden puheenjohtaja Mirja Ulmanen avasi ohjelman puoli kymmenen maissa lausumalla Eino Leinon säkeitä, jonka jälkeen kuultiin myös Petri Tiaisen sävelmiä uukuniemeläisen maanviljelijä Väinö Vuorinteen runoihin sovitettuna.

Illemmalla Papinniemessä vietettiin perinteistä juhannusjuhlaa lempeässä säässä. Paikalle oli saapunut sekä nuorta että vanhaa väkeä ja ravintola/kahvilan terassi kuhisi ihmisiä. Kokko sytytettiin onnistuneesti tasan klo. 20.00 ja juhlinta lienee jatkunut pitkälle yöhön superkuun paistaessa taivaalla.

Superkuu-ilmiö syntyy kun täysikuu sattuu olemaan kiertoradallaan lähellä maata, jonka lisäksi optinen harha saa kuun näyttämään vieläkin suuremmalta. Yleisradion tietojen mukaan juhannusviikonlopun superkuun voi nähdä suurimmillaan ja kirkkaimmillaan sunnuntai-iltana.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>