Juhannus kokosi ihmiset torille ja Papinniemeen

Jos sääherraa olisi ollut uskominen juhannuksen viettoon olisi pitänyt pakata mukaan toppatakit ja sadevaatteet. Näin ei kuitenkaan onneksi ollut vaan juhannusaatto valkeni auringon paisteessa.

Kokko_2Uukuniemellä juhannus aloitetaan perinteisesti torikauden avauksella kirkkomäellä. Kesän ensimmäiselle torille oli saapunut sekä paikallisia että kesäasukkaita. Kuulumiset oli mukava vaihtaa torikahvion antimista nauttiessa. Ohjemassa oli arpajaiset ja täytekakun huutokauppaaminen. Vasukkaiden puheenjohtaja Jarkko Valjus kertoi lisäksi kesän tulevista tapahtumista.

Juhannuskokko paloi komeasti ja pitkään

Papinniemen leirintäalueen kokkosaaressa on poltettu juhannuskokkoa jo vuosikymmenten ajan. Pahat henget saivat jälleen kerran kyytiä kun Papinniemeen kokko poltettiin aattoiltana klo 20.00. Runsaslukuinen yleisö seurasi kokkovalkean paloa niin rannasta kuin veneiltäkin.

Kirkkonummelaisen Kerttu Vuennon yllätyksellinen haitarin soitto vanhan kaivon kannella loi upeasti kesäistä juhannustunnelmaa. Taidokas soitanta pysähdytti monet kuuntelemaan.

-Viime juhannuksen tapaan tänäkin vuonna tulimme tänne. Ystävien mökillä ollaan juhannuksenvietossa. Heiltä tuli idea haitarin mukaan ottamiselle ja täällä soittamiselle, kertoo Vuento.

Kokon jälkeen Papinniemen juhannus jatkui terassilla karaoken merkeissä. Leirintäalueen yrittäjä Matti Mollerin mielestä juhannuksenvietto sujui rauhallisesti.

-Alussa ajattelin, että tuleekohan tänne ketään mutta sitten kokon sytyttämisen aikaan yleisöä alkoi virrata paikalle. Kaikki meni oikein hyvin ja ihmisiä oli paljon. Karaoke onnistui ja uukuniemeläiseen tapaan tunnelma oli leppoinen. Mukava juhannus! sanoo Moller.

-TT

Kerttu Vuento
Kerttu Vuento

Kokko_3

Juhannusaaton aamutori kirkkomäellä.
Juhannusaaton aamutori kirkkomäellä.
Vasukkaiden Jarkko Valjus ja Mirja Ulmanen kertoivat kesän tulevista tapahtumista.
Vasukkaiden Jarkko Valjus ja Mirja Ulmanen kertoivat kesän tulevista tapahtumista.
Papinniemen terasilla riitti vilinää.
Papinniemen terasilla riitti vilinää.
Juhannuskokko keräsi väkeä rannalle.
Juhannuskokko keräsi väkeä rannalle.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>