Jäätelöä jäätelöä!

Kesällä suomalaisten jäätelön kulutus kasvaa roimasti ja joka vuosi ilmestyy aina uusia jäätelömakuja. Suomessa syödään eniten jäätelöä koko Euroopassa ja maailmanlaajuisesti Suomi on kolmannella sijalla herkun suursyömärimaista. Myös Niukkalan Salen jäätelönmyynti tuplaantuu kesän aikana, ja tähän onkin varauduttu tänä keväänä hankitulla uudella pakastimella. Juhannukseen myymälähoitaja Hilkka Pirhosen täytyy aina varautua jo puoli vuotta etukäteen. Tuolloin kuluu erityisesti makkaraa, olutta ja jäätelöä. Keväällä valmistunut hyllyremontti toi kauppaan lisää tilaa ja mahdollistaa nyt s-ketjun standardien mukaisen valikoiman ylläpidon.

Pienen kyläkaupan tuotto kasvaa enemmän kuin puolella kesäkauden aikana ja kesälomalaisilla on iso rooli kaupan kannattavuuden kannalta.

– On aina ihanaa kun kesän ensimmäiset kesäasukkaat tulevat ostoksille. Se tietää lomakauden alkua ja vilkkaampaa liikennettä myös täällä kaupalla. Heitä ihan kaipaa talven hiljaisina aikoina, tuumii Hilkka.

Talvisin Hilkka saattaa olla yksin aamuvuoroissa, mutta kesäksi on Saleen palkattu kaksi uutta työntekijää ja auttamassa on myös muutama työelämään tutustuva(TET) harjoittelija -nuori.

– Meillä on täällä hyvä yhteishenki ja sitä vaalitaan käymällä silloin tällöin yhdessä syömässä tai tanssimassa, kertoo Hilkka. Työntekijöistä ja työilmapiiristä on siis hyvä pitää huolta.

Kaupalle olivat tulleet ostoksille ja jäätelön syöntiin Ulla ja Kari Mäenpää Tampereelta, sekä heidän lapsenlapsensa Tiitu(7) ja Taavi(8) Paju Kangasalalta. Mäenpäät ovat viettäneet kesiään Papinniemen leirintäalueella vuodesta 1986 lähtien ja asioineet Niukkalan kaupalla yhtä monta vuotta. Ullan isä lähti evakkoon Sortavalan lähettyviltä sijaitsevalta tilaltaan, joten Uukuniemellä voi tuntea olevansa lähellä juuriaan. Tänään lomalaisille maistuvat monen suomalaisen suosikkijäätelöt eli tuutit.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>