Imatran Turvahoiva Oy hakee asukkaita Uukuniemen palvelutaloon

Imatran Turvahoiva Oy piti tänään tiedotustilaisuuden Uukuniemen palvelutalossa koskien mahdollista toiminnan aloittamista Uukuniemellä huhtikuun alusta alkaen. Yrityksen toimitusjohtaja, Hannu Saitseffin, suunnitelmia kuulemaan oli tullut parikymmentä asiasta kiinnostunutta.

Eksoten päätettyä lopettaa toiminnan Uukuniemen palvelutalossa maaliskuun loppuun mennessä, on asukkaille, omaisille ja koko seutukunnalle tullut huoli mahdollisesta toiminnan kokonaan loppumisesta ja talon jäämisestä tyhjilleen. Imatran Turvahoiva Oy on kertonut oman halukkuutensa jatkaa toimintaa yksityisellä pohjalla, jos taloon saadaan riittävästi asukkaita.

– Toiminnan aloittaminen vaatisi laskelmien mukaan vähintään 17 sopimusasiakasta. Ihanne olisi jos saataisiin 20, jolloin talo olisi täynnä, kertoi Hannu Saitseff. Sitovat ilmoittautumiset pitäisi saada helmikuun loppuun mennessä jolloin jäisi riittävästi aikaa mm. henkilöstön järjestämiseen.

Palveluun sisältyisi asunnon lisäksi mm. aamupala, kahvit 2 kertaa päivässä, ruoka/iltapala, pyykkihuolto, lääkejaot, ulkoilutus ja erilaista virkistystomintaa. Ateriapalveluista yritys aikoo neuvotella paikallisen Kahvila Elviiran Tuvan kanssa.

– Henkilökuntaa on paikalla klo 7:n ja 22:n välillä. Yöaikana toimii erilaiset hälytyslaitteet ja pyrimme järjestämään niin että lähellä asuvat työntekijät voivat päivystää kotona myös öisin, jolloin tuttua apua saadaan paikalle tarvittaessa nopeasti, sanoo Hannu Saitseff.

– Asukkailta perittävä maksu asettuu 1700-1800 euron tienoille kuukaudessa. Lopulliseen summaan vaikutta asukkaiden lukumäärä ja esim. kunnan talosta perimän vuokran taso. Joka tapauksessa kiinteistön juoksevat kulut jäävät yrityksen maksettavaksi, jatkaa Saitseff. Asukkailla on mahdollista saada kustannuksiin Kelan asumistukea ja hoivatukea. Päätökset niistä Kela tekee kuitenkin tapauskohtaisesti.

Eksoten toiminta herätti paikalla olijoissa runsaasti kritiikkiä. Asukkaiden omaisia ei ole tiedotettu riittävästi tulevista muutoksista. Eksote ei myöskään ole halunnut neuvotella palveluiden ostosta yrittäjän kanssa. Joku epäilikin voisiko olla syynä se että Eksote on itse sekä palveluiden ostaja että tarjoaja. Ihmeteltiin mihin asukkaat oikein mahtuvat kun Parikkalan Käskynkkäkin on menossa remonttiin.

Omalta Parikkalan kunnalta toivottiin myös ymmärrystä toiminnan jatkumiselle yksityisellä pohjalla. Kysymyksessä on asukkaiden inhimillisen kohtelun lisäksi myös moni paikallinen työpaikka. Jos kiinteistö jää tyhjilleen on siitä kunnallekin ainoastaan kuluja.

– Jos kunta tulee vastaan vuokrassa, siirrän edun suoraan asukkaiden hyväksi pienempänä palvelumaksuna, lupasi Hannu Saitseff.

Asiasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä:

Imatran Turvahoiva Oy
Hannu Saitseff
p. 0400 924273
hannu.saitseff@nic.fi

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>