Ihmisiä ja elämän menoa Papinniemen leirintäalueella

Papinniemen leirintäalue on taas auki, terassi täyttynyt lomalaisista, ranta karavaanareista, uimareista ja auringonpalvojista. Tänä vuonna kesäparatiisin on ottanut vastuulleen kokki Matti Moller, joka valmistaa keittiössä täyttä häkää kuuluisia biisoni- burgereita toimittajan saapuessa paikalle. Uusia asiakkaita lipuu sisään hakemaan avaimia mökkeihinsä ja pian paikalle saapuu lähetys tuoreita muikkuja paikallisen kalastajan toimittamana. Nämä kalat eivät kuitenkaan ole tulossa ravintolan käyttöön, vaan ne ovat leirintäalueen asukkaille varattuja.

– Lomalaiset kyselevät muikkujen perään, joten tilaamme niitä ja toimitamme ne heille omakätisesti, selittää Matti.

Kirkonkylältä kotoisin oleva Matti on ehtinyt työskentelemään Juvan leirintäalueella parina kesänä sekä vuosia sitten myös Papinniemellä. Nyt ensimmäistä kertaa itsenäisesti ohjat käsiinsä ottaessaan hän uskoo, että opittavaa riittää joka päivälle. Palveluiden kehittäminen on tärkeää ja myös asiakkaiden palaute tämän kannalta olennaista. Tänä kesänä Matin keittiön uutuutena on omatekoisen sämpylän väliin taipuva yön yli haudutettu kotimainen viljapossu, joka on höystetty ronskilla barbeque- kastikkeella amerikan tyyliin. Halutun biisoninlihan rinnalle on Kiteen opetusteurastamolta kotoisin oleva possu oiva lisä leirintäalueen ruokalistaan.

Kesällä Papinniemi on paikka, jossa paikalliset, kesäasukkaat ja matkailijat kohtaavat. Leirintäalueella voi tavata uusia ihmisiä tai viettää aikaa kauniilla hiekkarannoilla. Matin mielestä parasta hänen työssään onkin luonnon läheisyys sekä ihmiset:

– Kesätuulessa havisevat koivunlehdet ja lämmin Pyhäjärven vesi sekä iloiset lomalaiset tekevät kesän.

Terassilla on leppoisa tunnelma, josta nauttimassa ovat Soile Rechberger ja hänen miehensä.

– Tulimme tänne pesemään pyykkiä koska omalla mökillä ei ole siihen mahdollisuutta. Tässä yhdistyvät siis työ ja huvi, kertoo Soile hymyillen.

Papinniemessä tullaan näkemään ja kokemaan tänä kesänä ainakin perinteinen juhannusjuhla, jolloin sytytetään tietysti kokko ja päästään laulamaan karaokea. Myös lapsille pyritään järjestämään ohjelmaa. Lisäksi tulossa on lentopalloturnaus sekä ”Pyhäjärvipäivä”, jonka ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Tarkoitus on kuitenkin tuoda ihmisiä yhteen ja järjestää kaikille mieleistä tekemistä.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>