Ideat esille Parikkalan Pyhäjärven vierasvenesatamien jatkokehittämiseen!

Niukkalan vierasvenelaiturin ja uimarannan rakentaminen on käynnistynyt tammikuussa 2011. Urakoitsijaksi on valittu Vesihaka Oy. Aallonmurtaja on pääosin valmis, ruoppaustyöt on tehty ja tihtaali asennettu. Ympäristöluvan mukaan ruoppaustöiden on oltava valmiit 30.4.2011 ja satamarakentamisen 30.6.2011 mennessä.

Hankerahoituksen turvin olisi mahdollista edelleen kehittää Niukkalan vierasvenesatamaa ja ympäröivää aluetta: kaikki ideat ja kehittämistarpeet ovat tervetulleita! Yhteydenottoanne toivoo Parikkalan kunnan tekninen johtaja Antti Asikainen puh 044 7811220 tai sähköpostilla antti.asikainen(at)parikkala.fi.

Papinniemen vierasvenesataman rakentaminen käynnistyy maaliskuun 2011 lopulla. Urakoitsijaksi on valittu Lip Lap Laiturit Oy. Ruoppaustöiden on oltava valmiit 30.4.2011 ja Papinniemen satamarakentamisen 30.6.2011 mennessä.

Investoinnit monipuolistavat merkittävästi Parikkalan kunnan pohjoisosan vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Lisäksi ne parantavat alueen elinkeinojen toimintaedellytyksiä. Niukkalan ja Papinniemen vierasvenelaiturit mahdollistavat suurtenkin veneiden ja alusten rantautumisen.

Pohjanrannan lintutorni on valmistunut keväällä 2010. Se on Parikkalan ”Lintuinmaan” arvokas luontokohde. Tarnala, Niukkala ja Uukuniemen kirkonkylä saavat uusien matkailun infrastruktuuri-investointien myötä merkittäviä uusia vetovoimakohteita: niistä pääsevät nauttimaan kuntalaiset, vapaa-ajanasukkaat ja matkailijat

Niukkalan vierasvenesataman/uimarannan ja Papinniemen vierasvenesataman käyttöönottoa juhlitaan pe 1.7.2011.

Hankkeen ohjausryhmän kokous oli 28.1.2011 Niukkalassa. Ohjausryhmä tutustui myös Niukkalan vierasvenelaiturin ja uimarannan tehtyihin töihin.

Hankkeella on omat nettisivut Parikkalan kunnan sivustolla. Parikkalan pohjoisen alueen matkailun vetovoimainvestoinnit on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen/ympäristövastuualueen osarahoittama hanke, joka liittyy Etelä-Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjaan 3: alueiden saavutettavuuden ja toimintaympäristön parantaminen. Hankkeen toteutusaika on 2009-2011. Hankkeen kustannusarvioksi on hyväksytty 402 980 €. Projektin vahvistetuksi rahoitussuunnitelmaksi on hyväksytty: EU/EAKR ja valtio 280 000 € (69,5%), kuntarahoitus 122 980 € (30,5%).

Parikkalan kunta
Harjukuja 6, 59100 Parikkala
Parikkalan pohjoisen alueen matkailun
vetovoimainvestoinnit -kehittämishanke
www.parikkala.fi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>