Hiljaisuutta

Kohta on adventin aika.
Syksyn ja talven pimeys kutsuu lepäämään ja rauhoittumaan. Ihminen on luonnon rytmiin luotu. Saa antaa itselle luvan hellittää.

Rauhaa ja hiljaisuutta me kaipaamme. Kiireemme ja maailman epävarmuuden keskellä.

Adventti virittää rauhan etsimiseen.

Joulumusiikki vetää kirkot täyteen.
Kirkko on rauhan ja hiljaisuuden rakentamisen asiantuntija jo lähes 2000 vuoden kokemuksella. Kirkolla on monta keinoa rauhattoman sielun lääkitsemiseen ja virittämiseen rauhan aaltopituudelle. Kirkkoja on rakennettu ajatuksella ja ylläpidetty pieteetillä, jotta siellä voisi käydä hoitamassa sielua. Sen voit tehdä omine ajatuksineen, huokauksineen tai rukouksineen. Tai yhdessä seurakunnan kanssa kuunnellen evankeliumia, musiikkia, laulaen tai rukoillen.

Ensi sunnuntaina kirkoissa kajahtaa virsikirjan ensimmäinen virsi, tuttu Hoosianna – hymni. Ensimmäinen adventtisunnuntai on ilon juhla, josta alkaa joulun odotus.

Vaikka eletään vuoden pimeintä aikaa, kristillisessä juhlaperinteessä valo lisääntyy ensimmäisestä adventtisunnuntaista lähtien. Adventtikynttilät muistuttavat joulun lähestymisestä.

Kristilliset perinteet ja niiden alkuperä auttavat ymmärtämään kulttuuriamme ja sitä, kuinka se on muodostunut sellaiseksi kuin on. Perheen juhlaperinteissä on monia hyviä tilaisuuksia pitää yllä yhteistä muistia ja etsiä syvempää sanomaa juhlaan. Esimerkiksi adventtikynttilöiden sytyttäminen tai adventtikalenterin luukun avaaminen ovat luontevia tapoja toteuttaa joulun odotusta.

Uukuniemen seurakuntatalolla Niukkalassa vietetään 1. adventtina, sunnuntaina 27.11. LÄHETYKSEN ADVENTTIJUHLAA.

Juhla alkaa seurakuntatalolla klo 13 alkavan messun jälkeen kahvitarjoilulla.Saamme vieraaksemme hiippakunnasta kasvatussihteeri Tiita Jauhiaisen. Tiita kertoo Venäjän työstä.
Lasten ja nuorten Jippii lauluryhmä Ilon Pisarat.
Arpajaiset ja myyjäiset lähetystyön hyväksi.

Uukuniemen Kauneimmat Joulululut lauletaan maanantaina 19.12. klo 19 alkaen Niukkalassa Uukuniemen seurakuntatalolla.

Parikkalan kirkossa sunnuntaina 11.12. klo 19.
Saaren kirkossa Kauneimmat Joululaulut ovat viikkoa myöhemmin eli sunnuntaina 18.12. klo 19

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>