Enkeli taivaan on suosituin jouluvirsi

Enkeli taivaan (virsi 21), Juhlimaan tulkaa (27) ja Joulu riemukas, juhla autuas (35) ovat lauletuimmat jouluvirret adventti- ja joulunajan jumalanpalveluksissa sekä aattohartauksissa. Neljäntenä on lasten suosikki Nyt sytytämme kynttilän (13).

Tulokset perustuvat Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyyn, jossa kerättiin 104 seurakunnan jumalanpalvelusten ja aattohartauksien virsitiedot reilun vuoden ajalta eli 29.11.2009–6.1.2010.

Monien adventin ja joulunajan virsien, runojen ja sävelmien sisältö on todella syvällinen ja niihin kätkeytyy varsinaisia aarteita.

Adventti- ja jouluvirsiin kuuluvat nykyisen virsikirjan virret 1–35.

Kysely toteutettiin osana virsitutkimushanketta, jossa selvitetään virren asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Tutkimushankkeessa ovat mukana muun muassa Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Sibelius-Akatemia. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään virsikirjan lisävihkon valmisteluhankkeessa.

Viisi käytetyintä adventti- ja jouluvirttä:
Enkeli taivaan (virsi 21)
Juhlimaan tulkaa (virsi 27)
Joulu riemukas, juhla autuas (virsi 35)
Nyt sytytämme kynttilän (virsi 13)
Maa on niin kaunis (virsi 30)

Tänään lauletaan kauneimmat joululaulut Uukuniemen Niukkalan seurakuntatalolla klo 19.

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>