Eläinlääkärin vastaanotto Uukuniemelle

Uukuniemelle on kesän alussa avattu eläinlääkäri vastaanotto, liki 50 vuoden tauon jälkeen. Saaren ja Uukuniemen kuntien yhteisellä eläinlääkärillä oli nimittäin viimeksi vastaanotto Niukkalassa vuonna 1962. Viime vuonna Uukuniemellä asuva eläinlääkäri Heli Heikkonen ja puolisonsa Topi Pöyhönen ostivat Uukuniemen entisen, ns. uuden pappilan Parikkalan seurakunnalta ja muuttivat sinne asumaan kahden lapsensa kanssa. Kesäkuun alusta Heli palasi äitiyslomalta hoitamaan kunnaneläinlääkärin virkaa ja samalla hän alkoi ottaa vastaan pieneläimiä kotinsa yhteydessä olevassa vastaanottotilassa, joka toimi aiemmin Uukuniemen kirkkoherranvirastona.

Samoissa tiloissa joissa aiemmin kirjoitettiin virkatodistuksia, hoituvat nyt esim. kissojen ja koirien rokotukset, lopetukset ja kissojen leikkaukset sekä muut pienemmät operaatiot. Koska Heli toimii eläinlääkärin virassa, ei kiinteitä vastaanottoaikoja ole, koska työ on pitkälti auton kanssa kotieläintiloilla liikkumista. Normaalisti työskentelyalueena on Parikkalan ja Rautjärven kunnat, mutta päivystysvuoron sattuessa voi ajomatkaa tulla Imatralle saakka.

Lisäksi Heli toimii Etelä-Suomen läänin pohjoisimpana valmiuseläinlääkärinä. Tämä tarkoittaa työtehtäviin lähtöä, mikäli jossain päin puhkeaa vakava tarttuva eläintauti ja läänineläinlääkäriltä tulee määräys saapua paikalle. Tänä kesänä varaudutaan erityisesti polttiaisten levittämän, nautojen ja lampaiden ns. sinikielitaudin mahdolliseen tulemiseen maahamme. Viime kesänä tauti levisi Keski-Euroopasta jo Ruotsiin saakka. Suomi on toistaiseksi taudilta välttynyt, mutta mahdollisuus taudin leviämiseen kesäaikaan on kuitenkin olemassa.

Uukuniemen vastaanotolle tulosta sovitaan Helin kanssa puhelimitse etukäteen arkipäivisin klo 8-18. Illat ja viikonloput Heliltä kuluvat enimmäkseen lapsiperheen arkea pyörittäessä, paitsi silloin kun kohdalle sattuu Imatran alueen eläinlääkäreitten kiertävä päivystysvuoro. Oman osansa ajasta vievät myös erilaiset luottamustoimet. Heli kuuluu mm. Uukuniemen Osuuspankin hallintoneuvostoon. Musiikkia harrastava Topi puolestaan on aktiivisesti mukana Uukuniemen ILO ry:n toiminnassa.

yhteystiedot:
ELL Heli Heikkonen
Papintie 1
59730 UUKUNIEMI
puh. 044-7812230
(kesälomalla 6.- 29.8.)

Alueen päivystävä eläinlääkäri (illat ja viikonloput) selviää tiedotteesta puhelinnumerosta 05 – 413 2222

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>