Dominoilmiö koulun lakkauttamisesta

Koulun lakkauttamisesta syntyy dominoilmiö

Uukuniemeläiselle Mika Bergille tieto Uukuniemen koulun lakkauttamisesta tuli yllätyksenä. Berg on paluumuuttaja ja on investoinut maatalouteen pitkälle tulevaisuutta ajatellen. Perheen 1v. ja 4v. lapset ovat pian koululaisia.
– Sivistyslautakunnan päätöstä voi pitää varoituksena. Nyt ei ole pelkästään kyse koulusta, vaan Uukuniemen tulevaisuus huolestuttaa. Pohjoispäähän on tulossa uusia muuttajia ja jos koulu loppuu, se on takaisku kehitykselle, pohtii Berg.
– Uukuniemi on hyvä yhteisö lapsiperheille. Jos koulu menetetään, syntyy dominoilmiö eli pian lähtevät kauppa, pankki ja muut palvelut. Taantuminen veisi paikkakuntaa sata vuotta taaksepäin eränkäyntialueeksi.
– Toivon, että kunta antaisi lisäaikaa 2012 saakka. Yhteisissä tuumaustalkoissa koottaisiin ajatuksia ja toimintatapoja pysäyttämään taantumakehitystä, sillä ideoita kyllä löytyy. Itä-Suomessa olisi muutenkin tärkeää katsoa pitkälle tulevaisuuteen, mietti Berg.
– Ainakin 9kk pitäisi jaksaa odottaa, Berg hymyilee.
Maija Ala-Nikkola

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>