Alexander-tekniikan kurssi Uukuniemellä heinäkuun lopussa

“Keho on ihmisen varasto, ainoa paikka johon voi säilöä
ne asiat, joita ei voi päästää ulos ja joita alkaa kantaa
mukanaan. Lihaksiin varastoidaan ilmaisematta jäänyttä
mielipahaa, surua, vihaa ja aggressioita. Nauramatta
jääneet naurut ja itkemättä jäänet itkut ovat kehossa
piilossa.” Päivi Saraste: Suuntana vapaus – Alexander-tekniikan perusajatuksia 2006

Päivi Saraste on kouluttautunut Alexander-tekniikan opettajaksi Brightonissa, Englannissa. Valmistuttuaan hän on toiminut opettajana Kuopiossa sekä kursseilla eri puolilla Suomea. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on musiikin- ja laulunopettaja.

Mitä on Alexander-tekniikka?
Alexander-tekniikan avulla opitaan ymmärtämään kehon ja mielen välistä yhteyttä.
Tietoisella ajattelulla voidaan muuttaa haitallisia tottumuksia ja vapautua kehossa olevista kroonisista, olemista ja toimintaa haittaavista jännityksistä.

Työskentelyssä on keskeistä Alexander-tekniikan periaatteisiin tutustuminen ja niiden toimivuuden kokeileminen erilaisissa yksinkertaisissa käytännön toimissa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta omista reaktiomalleista ja löytää mahdollisuuksia toimia taloudellisemmalla ja tasapainoisemmalla tavalla.

Tänä keäsänä Parikkalan Uukuniemellä järjestetään 26.-31.7.2009 Alexander-tekniikan intensiivikurssi, jossa Saraste toimii vetäjänä.

Kurssi koostuu päivittäisestä Alexander-tekniikka työskentelystä ja on laajuudeltaan 33 oppituntia. Työskentely tapahtuu ryhmässä. Kurssipaikkana on Lehtolan talo Uukuniemen kirkonkylässä, jossa on myös mahdollisuus majoittumiseen ja ruokailuun.

Kurssi soveltuu paitsi äänenkäytön ammattilaisille (opettajat, laulajat, näyttelijät, seurakuntien työntekijät) myös kenelle tahansa itsensä kehittämisestä ja elämänlaatunsa tai suoritustasonsa parantamisesta kiinnostuneelle. Erilaisista fyysisistä tai henkisistä jännityksistä
kärsivät voivat myös saada tekniikasta apua.

Kurssin hinta on 220 €/henkilö. Täysihoito Lehtolassa on hinnaltaan 240 €/hlö, mahdollisuus myös pelkkään ruokailuun. Lisätietoja päiväohjelmasta, muista majoitusvaihtoehdoista ja ilmoittautumisesta antaa Päivi Saraste, puh. 050-5188057, paivi@kuopionalexandertekniikka.fi.
Lehtolassa isäntäväkenä toimivat näyttelijä Mirva Kuivalainen ja muusikko Petri Tiainen. Lisätietoja kurssipaikasta voi tiedustella sähköpostilla (mirva.kuivala@suomi24.fi/
petri.tiainen@helsinkinet.fi) tai puhelimitse 050-5722751/Mirva tai 040-5074045/Petri.
MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>