3 G -verkossa Uukuniemellä

Nettikäyttäjien kauan odottama 3 G –verkko ulottuu valtatie kuutta mukaiellen etelän suunnasta Parikkalaan, siitä edelleen Akonpohjaan ja katvealueen jälkeen jatkuu Kesälahdella. Operaattoreista Elisa ensimmäisenä tarjoaa tätä palvelua. Myös osassa Uukuniemen aluetta on vuodenvaihteesta lähtien päässyt Elisan 3 G –verkkoon. Elisan kuuluvuuskartta ei takaa yhteyttä Uukuniemen alueella, mutta suotuisissa maasto-olosuhteissa työskentely nettitikulla toimii 3 G:llä vaivatta vaikkapa kannettavaan tietokoneeseen yhdistettynä. Olemassa olevasta lankaliittymästä ei kuitenkaan kannata luopua, koska tuskin uusia enää rakennetaan.
Elisan radioverkkosuunnittelusta saadun tiedon mukaan tämän vuoden osalta ei ole tulossa uusia 3 G -tukiasemia Särkisalmen ja Kesälahden välille.
Ratkaisematta on myös kuinka toteutetaan tukiasemat Uukuniemen osalta. Ongelmana on rajaan liittyvät radiotaajuuksien riittävyydet. Taajuuksien osalta jakajina ovat myöskin naapurin operaattorit.

-Asia on selvityksen alla ja Etelä-Karjalan suunnittelusta vastaava taho ottaa asian esille helmikuussa pidettävillä radioverkkosuunnittelupäivillä, kertoo järjestelmäpäällikkö Kalervo Ikonen Elisalta.

Lisää 3 G -verkoista Liikenne- ja viestintäviraston 27.1. 2010 julkaisusta http://www.lvm.fi/web/fi/uutinen/view/1105249

Sah

Operaattoreiden kuuluvuusaluekarttoja
Elisa/Saunalahti:
http://www.elisa.fi/kuuluvuus/
DNA
http://kuuluvuus.dna.fi/
Sonera
http://www.sonera.fi/Asiakastuki/Matkapuhelin/Kuuluvuuskartta
Digitan @450 -verkko
http://www.450laajakaista.fi/karttapalvelu/

Blue Lake Communications Oy (Entinen Savonlinnan Puhelin) tarjoaa Langaton SPY Laajakaista wdsl -yhteyttä (WiMAX) myös Uukuniemen alueelle. Tarkemmat tiedot alueista myymälöistä tai asiakaspalvelusta.
http://www.blc.fi/

Kiinteää lankaverkkoa käyttävän Soneran ADSL:n saatavuus:
http://www.sonera.fi/Laajakaista/Laajakaista+kotiin

LH

***
Lue myös lukijakommentti Lukijoilta-palstalta:
http://www.uukuniemi.info/lukijoilta/?id=610

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>