VAPAA-AIKATOIMEN MIETTEITÄ

Syksyn toimintakausi alkaa pikkuhiljaa olla päätöksessään ja on aika laittaa yhteen syksyn toimintaa tällä kertaa Uukuniemen osalta.

Vapaa-aikatoimi on järjestänyt Uukuniemellä toimintaa kolmen ryhmän verran; päiväjumppa, naisten perusjumppa ja nuorten illat nuorisotila Nuotassa.

Maanantainen päiväjumppa on koonnut Rajapirtille kerta toisensa jälkeen yli 15 jumppaajaa, parhaimmillaan jumppaan on osallistunut 20 naista (ja yksi mies). On ollut ilo seurata ja olla ohjaamassa energiaa pursuavaa ryhmää, joka on kokoontunut lähes samalla kokoonpanolla jo yli kymmenen vuoden ajan. Liikunnan fyysinen, sosiaalinen ja psyykkinen vaikutus tulee varmasti näkymään heidän kohdallaan aina pitkälle tulevaisuuteen. Sama pätee myös omatoimisiin liikunnanharrastajiin.

Torstaina kokoontuvassa naisten perusjumppassa on käynyt keskimäärin 7 naista, myös naapurikunnasta Kesälahdelta. Jumpan ohjelma on ollut monipuolista ja syksyn aikana on päästy tutustumaan myös erilaisiin jumppavälineisiin kuten gymstick, kuminauhat, jumppakepit. Toivotaan että mahdollisimman moni teistä löytäisi tiensä taas jumppasalille kun kevään toimintakausi pääsee taas alkamaan.

13-18 –vuotiaille suunnattua nuorteniltaa on pidetty nuorisotila Nuotassa (kirjaston yläkerta) perjantaisin yhteistyössä Uukuniemen MLL:n kanssa. Osallistujien määrä on vuosien saatossa hiipunut huolestuttavalle tasolle. ”Parhaana iltana” on Nuotassa ollut kymmenen nuorta mutta valitettavan usein nuorten määrä on jäänyt alle viiden. Kahdella kertaa tilalle ei tullut yhtään nuorta. Nuorisotila sijaitsee kuitenkin keskeisellä paikalla. -Mikäli toiminta halutaan kylällä säilyttää on nuorten ryhdistäydyttävä ja otettava tila omakseen. Muuten sen ottaa joku muu!!
Nuorten harrastaminen on muutenkin jäänyt vähäiseksi. 4H-yhdistyksen aloittaan ala-koululaisten liikuntakerhoon ilmestyi kahdella kerralla vain yksi lapsi. Tämän jälkeen kerho lopetettiin.

Sama huoli on myös Rajapirtin kohdalla. Liikuntatoimi on vuokrannut talon viideksi päiväksi viikossa kuntalaisten ja kyläläisten maksuttomaan käyttöön. – Miksi tilaa ei käytetä? Tällä hetkellä Rajapirttiä käyttää kahden liikuntatoimen ryhmän lisäksi yksi tanssipari ja yksi sählyä pelaava poikaporukka. Tätä menoa Rajapirtin vuokrasuhde joutuu keväällä vakavasti puntariin. Nykyiset ryhmät mahtuisivat hyvin yhteen iltaan.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja toivottaa kaikille uukuniemeläisille

HYVÄÄ JOULUA JA TOIMINNALLISTA UUTTA VUOTTA 2011 !

Jari Venhovaara
vapaa-aikaohjaaja
p. 044 7811933

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>