Uimarantojen vesi on erinomaisessa kunnossa

Uukuniemen uimarantojen, Papinniemen ja Tokkarin veden laatua on mitattu ensimmäisen kerran kesäkuussa ja viimeisin laatumittaus on tehty heinäkuussa.Kummallakaan uimarannalla ei ole havaittu sinilevää.

Uukuniemen kirkonkylässä Pyhäjärven rannalla sijaitseva Papinniemen leirintäalueen uimaranta on tullut kuuluksi upeasta hiekkarannastaan.

Uimaveden laatu 20.07.2009
Lämpötila 19 °C
Suolistoperäiset enterokokit 2
Escherichia coli eli kolibakteeri 22
Aistinvaraiset havainnot
Syanobakteerit (sinilevät) ei
Jätteet, öljymäiset aineet tms. ei

Lapsiperheiden suosima uima- ja virkistyspaikka Tokkarinranta sijaitsee Niukkalassa Pyhäjärven rannalla. Rannalta löytyy beachvolley kenttä, lasten leikkipuisto, kauppaan ja kahvilaan on 200m.

Uimaveden laatu 20.07.2009
Lämpötila 18 °C
Suolistoperäiset enterokokit 11
Escherichia coli 53
Aistinvaraiset havainnot
Syanobakteerit (sinilevät) ei
Jätteet, öljymäiset aineet tms. ei

Uimarantojen veden laadun tietopalvelua ylläpitävät Imatran, Lappeenrannan, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden terveydensuojeluviranomaiset sekä Tietomaakunta eKarjala. Tarkoitus on tiedottaa em. kuntien yleisten uimarantojen veden laadusta ja rantojen kunnosta sekä varustelutasosta. Tietojen päivityksestä vastaavat Imatran seudun ympäristötoimi ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Ensimmäiset näytteet ns. EU rannoilta on otettu 1.6.2009. Varsinainen uimakausi käynnistyi 15.6.

Lisätietoja uimaveteen liittyvissä asioissa voi kysyä
Imatra, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti
ympäristöinsinööri Helena Kaittola, puh. 020 617 4630

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>