Mökkiläiskysely 2008

Mökkiläiskysely 2008 on postitettu koteihin

Parikkalaan perustettiin viime vuonna mökkiläistoimikunta. Toimikunta on päättänyt, että se tekee tänä syksynä toimintasuunnitelman 2009-2013. Suunnitelman laatimista varten on nyt postitettu noin tuhat kyselyä kaikille kunnan alueella oleville mökkiläisille, joita ovat ulkopaikkakuntalaiset ja osa parikkalalaisista. Kyselyn tuloksilla on tavoitteena aloittaa vapaa-ajan asukkaiden ja kunnan välinen vuorovaikutus.
Kyselyssä tiedustellaan mökkikäyntejä, mökin varustetasoa, halukkuutta muuttaa kesäpaikkakunnalle pysyvästi, palvelujen tarvetta, ympäristöasioita ja kehittämisehdotuksia. Lomake löytyy kunnan kotisivuilta www.parikkala.fi/ Valitse oikeasta palkista kohta: “mökkilaistoimikunta”.

Toimikunnan tehtävänä tuoda vapaa-ajan asukkaiden tarpeet kunnan tietoon, olla linkkinä kuntalaisten, kylätoimikuntien ja kesämökkiläisten välillä sekä tehdä aloitteita saaristo-osakuntaohjelmaan.
Toimikunta voi tuoda esityksiä, aloitteita sekä tärkeäksi näkemiään asioita kunnan päättäville toimielimille.

Mökkiläistoimikuntien kokemukset ovat monilla paikkakunnilla olleet myönteisiä, sillä mökkiläisillä on halua jakaa osaamistaan ja kuntiin on syntynyt arvokkaita kontakteja ja korkeatasoista osaamista.

Toimikuntaan ovat kuuluneet puheenjohtaja Markku Uimonen Uukuniemen Vasukkaista, Anneli Aalto Parikkalalaiset ry:stä ja Marjatta Laukkanen, Alpo Kosunen, Aili Mattila Parikkalan Omakotiyhdistys, Päivi Roiha Yrittäjäyhdistys ja Pekka Europaeus Tuottajayhdistys. Kyläyhdistyksiä edustavat Raimo Penttinen Mikkolanniemestä ja Matti Siitonen Melkoniemestä. Parikkalan Mökkiläistoimikunta nimitetään valtuustokaudeksi, se on tälle kokoonpanolla ollut vuoden pituinen.

Maija Ala-Nikkola

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>