Mökkikausi on hiljentynyt

Mökkikausi on lopuillaan ja moni laittaa mökkiään talvikuntoon. Sateisen alkukesän jälkeen oli paljon hellepäiviä ja syksykin on ollut poikkeuksellisen lämmin.

Syksyllä on hyvä rentoutua ja käyttää paikallisia palveluita.

Syyssiivouksen lomassa voi piipahtaa syömässä valmiissa lounaspöydässä tai ostaa paikallisia leipomotuotteita. Nuohous kannattaa tilata ajoissa. Mökin tie tai pihatöihin voi saada helposti paikkakunnalta valikoiman sora- ja murskelajikkeita sekä seulottua multaa.
Suuri osa myös mökillä teetetyistä töistä oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennys nousi vuoden 2009 alussa 3000 euroon henkilöä kohden, joten pariskunnat voivat saada vähennystä yhteensä jopa 6000 euroa. Vähennyksen omavastuu säilyi ennallaan ja se on 100 euroa/hlö/vuosi. Kotitalousvähennyksen saa vain teetetystä työstä aiheutuneista kustannuksista. Vähennystä ei saa työhön liittyvistä laitteista, tarvikkeista tai matkakuluista.

Kotisivupalvelulla saa valmiit sivupohjat ja selkeät ohjeet mahdollistavat sivujen teon nopeasti ilman aiempaa kokemusta. Nettipisteet toimivat Hoviselän kahvilassa ja Uukuniemen kirjastossa.
Alueen retkeilykarttoja on myytävänä ABC-Särkisalmella.

Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ovat voimavara, he ovat sukulaisia, ystäviä, tuttuja ja naapureita. He kuuluvat uukuniemeläiseen elämänmenoon.

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>