Lomapaikan sijaintitiedot näkyvälle paikalle

Kesälomakaudella sattuu ja tapahtuu tavallista enemmän.

Mökki- ja lomakauden ollessa vilkkaimmillaan kannattaa etukäteen selvittää vapaa-ajanviettopaikan tarkat osoitetiedot hätätilanteen varalta. Tarkka sijaintitieto nopeuttaa avun perille saantia.

Hätäkeskuslaitoksen ilmainen karttakoordinaattipalvelu osoitteessa www.112.fi auttaa mökkiläisiä, veneilijöitä ja muita luonnossa liikkujia määrittämään tarkan sijaintinsa.

Jos sinulla ei ole tiedossasi vapaa-ajan asuntoon tarkkaa osoitetta ja haluat tietää paikkaan koordinaatit, hyödynnä Hätäkeskuslaitoksen karttakoordinaattipalvelua.http://maps.navici.com/112/?lang=fi

Opastus mökkihälytykseen:
http://www.112.fi/documents/Hatak_mokkiohje_A4.pdf
Neljällä kielellä: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Muistilista hätätilanteen varalta kesänviettopaikalle:

* Selvitä vapaa-aja­n viettopaikan osoitetiedot tai karttakoordinaatit etukäteen Hätäkeskuslaitoksen nettisivuilla osoitteessa www.112.fi.

* Tulosta tiedot ja kiinnitä ne mökkiin näkyvälle paikalle, esimerkiksi pääoven läheisyyteen. Hätätilanne voi sattua myös pihapiirissä tai mökkitiellä: kiinnitä tiedot ulkorakennukseen, laiturille tai postilaatikolle.

* Kerro myös vieraillesi, mitä koordinaatit tarkoittavat ja miten hätätilanteessa tulee toimia.

* Lähtiessäsi retkelle metsään tai vesille laadi reittisuunnitelma huolellisesti etukäteen. Kerro suunnitelma myös jollekin sellaiselle, joka ei ole lähdössä mukaan.

* Varmista, että kännykässä riittää virtaa koko retken ajaksi.

Lähde: Hätäkeskuslaitos http://www.112.fi/index.php?pageName=etusivu

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>