Hiihtokausi jatkuu Uukuniemellä

Viime päivien suojasää ei ole vielä sulattanut latupohjia, vaikka lunta ei tänäkään talvena ole ollut edellisvuotta enempää. Lunta on vielä maastossa 40 cm, mutta tiepohjat alkavat olla sulia. ” Hiihtokausi uhkaa loppua pian huhtikuun alkupäivinä, koska osa Uukuniemen kirkonkylän laduista kulkee aurattuja tienpohjia myöten. Vettäkin on alkanut nousta jäälle, jota pitkin ladut suurelta osin kulkevat”, kertoo Värtsissä asuva Erkki Pöllänen. Erkki on pitänyt huolta Kirkonkylän laduista viimeisten kahden vuoden ajan. Mies on rakentanut mm. toimivan latuhöylän, jota kiskoo voimakas työkelkka ja ensiluokkaista latu-uraa syntyy vauhdilla. ”Ensi talvena meillä on luvassa parempia reittilinjauksia, joten voimme ohittaa nykyiset tiepohjat. Näin kaudesta saamme pidemmän. Keskusteluja reittien muutoksista on käyty paikallisten maanomistajien kanssa. Nykyiset 5 km:n ja 12 km:n ladut pysynevät myös jatkossa, tosin 5 km:n latu suunnitellaan kulkemaan maastossa myötäpäivään”, kertaa Erkki. Latusuunnitelman reittiehdotus on karttaliitteenä tämän jutun yhteydessä.
Tänä vuonna Niukkalassa ei ole ollut ylläpidettäviä latuja, sen sijaa Kummunkylässä Risto Pääkkönen on vastannut kolmen ja viiden kilometrin laduista, jotka lähtevän koulunmäeltä. Uukuniemen alueen latukartat löytyvät Parikkalan kunnan kotisivuilta pdf-muodossa.
Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry järjesti torstaina Akonpohjassa tilaisuuden, jossa keskusteltiin Kärki-Leader –hankkeesta kuntien liikuntapaikkojen kunnostamiseksi. ”Parikkalan alueella on kolme valittavaa kohdetta. Eri kohteita kartoitetaan kesäkuun alkuun mennessä. Yksi kohde voisi olla hiihtoladut ja niiden kunnostaminen, kertoo Jari Venhovaara. Hankkeessa ei ole käytettävissä suuria euromääriä investointeihin. Sen sijaan luvassa on runsaasti talkootyötä.” Uukuniemen alueen edustajana kokouksessa oli Uukuniemen Urheilijat ry:n puheenjohtaja Martti Lemetyinen.
Sah

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>