Filateliaa ja antiikkia

Nuorisoseuran keräilykerho on toiminut jo monen vuoden ajan tuoden yhteen erilaisia keräilyharrastajia. Elokuun 3 ja 4 -päivä nuorisoseuran talolla järjestetään keräily- ja vaihtotapahtuma, jota on järjestämässä nyt seitsemättä vuotta Esko Salminen, joka on itse filatelian eli postimerkkeilyn harrastaja. Filatelistit keräävät ja tutkivat postimerkkejä, postilähetyksiä ja muita postihistoriaan liittyviä kohteita. Postimerkkien keräily alkoi kun vuonna 1840 historian ensimmäinen postimerkki julkaistiin Iso-Britanniassa.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa tulee olemaan esillä Salmisen oma Suomen presidenttien allekirjoittamista postilähetyksistä koottu näyttely ja myynnissä/vaihdettavana tulee olemaan myös postimerkkien lisäksi muuta kirpputoritavaraa, kuten antiikkia ja vanhoja rahoja. Filateliasta kiinnostuneet pääsevät lisäksi kuuntelemaan aiheesta pidettävää esitelmää.

Myyjiä tapahtumaan odotetaan niin kaukaa kuin Helsingistä, Forssasta ja Hangosta saakka ja kävijöitä toivotaan saapuvan Parikkalan lisäksi ainakin naapurikunnista. Salmisen lisäksi puuhamiehenä on toiminut Suomen filatelistiliiton entinen puheenjohtaja Risto-Matti Kaukanen, joka on Uukuniemen mökkiläinen.

Keräily- ja vaihtotapahtuma nuorisoseuran talolla
lauantaina 3.8. ja sunnuntaina 4.8. klo.9-15.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>