Terveiset Hollannista!

Kevät on tullut myös Hollantiin, tosin pari viikkoa myöhässä. Täkäläisen mittapuun mukaan talvi oli poikkeksellisen ankara, olihan luntakin melkein yhtäjaksoisesti joulukuun puolesta välistä tammikuun loppuun. Mutta nyt ovat tulppaanit kukassaan kuten oheisista kuvistakin näkyy. Monet muutkin kukat ovat jo puhjenneet kuten mangoliat ja hevoskastanjat. Syreenit ja alppiruusut ovat myös aloittaneet kukintansa. Maanviljelijät vielä odottelevat tuorerehun tekoon pääsyä, normaalikeväänä se olisi jo hyvin vauhdissaan. Pihanurmikoita kyllä on saanut jo niittää. Karja on ulkona laitumella ja uukuniemeläisen silmissä laumat ovat isoja, usein yli sadan pään kokoisia. Lampaat ovat jo saaneet katritsansa, joita myös temmeltää runsaasti pelloilla.

Muuten täällä vietettiin 30.4. kuningattaren päivää, mikä on kansallinen vapaapäivä. Kysymyksessä on edellisen kuningattaren Julianan päivä. Nykyisen kuningattaren Beatrixen päivä on helmikuussa, mutta vapaapaivää vietetään edelleen huhtikuun viimeisenä koska olosuhteet ovat mukavammat kuin talvella. Seuraava kansallinen vapaapäivä on 5.5. joka on maan miehityksestä vapautumisen muistojuhla. Sitä vietetään vain joka 10. vuosi, myös tänä vuonna.

Kuningashuoneessa on muuten kaikki hyvin ja tuulimyllyjen siivet suhisevat!

Hyvää kevättä ja terveiset kaikille uukuniemeläisille!

Toivottavat: Eeva-Liisa Hämäläinen ja Juha-Pekka Hirvonen

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>