Japan Airlinesin Boeing 787 Dreamlinerin lennolla Tokioon

Täällä Uukuniemi.infon sivuilla kerrottiin aikaisemmin otsikolla Kaukoidän valtaväylällä lentoreiteistä, jotka näkyvät taivaalla koneiden jättäminä vanoina. Itse sain olla tässä kuussa katselemassa yläilmoista maisemia alaspäin. Paluumatkalla sää oli pilvetön, mutta oli aika vaikea tarkentaa kohteita niin korkealta. Paremminkin lentokoneen monitorin reittiselvityksestä ja kellon ajasta pystyi arvioimaan suurin piirtein missä lennettiin.

Lentomatka oli aivan upea. Suomalaisia lentomatkustajia oli aika vähän, mutta luulen,että ehkä heitä oli enemmän lähes samaan aikaan lähteneessä Finnairin koneessa. Kuitenkin tässä Japan Airlinesin koneessa oli kuulemma vain yksi paikka vapaana. Olin omatoimimatkalla ja ihan tarkoituksella valinta kohdistui Japan Airlinesin lentoon. Oli onnistunut valinta, sillä jo menomatkalla sai ensituntuman japanilaisesta kohteliaisuudesta ja palvelualttiudesta. Sen sai aikaan lentoemäntien tyylikäs pukeutuminen ja matkustajien palveleminen ja huomioiminen, aina oli joku lentoemännistä hyssyttämässä vauvaa olkapäällään, että lapsen äiti sai ruokailtua ym. Monen lapsen mummona sitä tuli kiinnittäneeksi huomiota siihen miten hyvin lapsista huolehdittiin. Vessat pysyivät erittäin siisteinä, löytyipä jostain hyllyltä kauniisti taiteltu origami,lintu. Mainitsen vessat siksi, kun myöhemmin tulin huomaamaan, että Japanissa ne ovat niin automatisoituja, että melkeinpä olisi tarvinnut ohjekirjasen, ettei olisi painanut väärää nappulaa.

Pitkä lentomatka sujui yllättävän nopeasti. Ruokaa tarjoiltiin pariin otteeseen ja välillä lentoemännät kulkivat tee- ja kahvikannuineen, puhumattakaan, että virvoitusjuomat sekä ruokaviinit että vähän väkevämmätkin juomat kuuluivat lentomatkan hintaan. Jokainen saattoi lisäksi katsella elokuvia tai kuunnella musiikkia paikaltaan omalta näytöltä. Kuulutukset tulivat aina ensiksi japaniksi ja sitten englanniksi. Paluumatka sujui yhtä hienosti, varsinkin kun mielessä oli monet Tokiossa ja Kiotossa koetut ikimuistoiset elämykset parhaaseen kirsikankukkien aikaan.

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>