Terveiset Mommilanjärveltä

Karjalaista perinnettä vaalivat luovutetun alueen pitäjä- ja urheiluseurat ovat löytäneet uuden tavan karjalaisuuden esillä pitämiseksi. Mommilanjärven soutelut ovat auttaneet vanhoja rajan takana toimineita urheiluseuroja heräämään uudelleen henkiin. Tapahtumaa vetää yhä enemmän nuoria karjalaisten jälkeläisiä mukaan soutamaan.

Evakkolähtöön 2011

Kirvun Vilkkaan ja Antrean Esan joukkueet ovat kuuluneet jo vuosia tapahtuman osanottajiin. Nämä joukkueet haastavat soutuihin mukaan kaikki Vuoksen, Laatokan ja muiden karjalaisten vesien aaltoja aikoinaan soutaneet henkilöt ja heidän jälkeläisensä.

Kirkkoveneissä soutaneiden lisäksi rannalla seurasi paljon karjalaista syntyperää olevia penkkiurheilijoita. Kirvun Vilkkaan joukkueessa souti ministeri Juko Rehula ja Vuoksenniskan Säteen airoissa souti Matti Vanhanen. Kumpikin korostivat karjalaisia juuriaan.

Lauantaina mukaan olivat lähteneet Impilahden Iskun, Koivisto-seuran ja Noskuan Nopsat sekä Vuoksenrannan Säteen joukkue. Karjalaisten seurojen kirkkovenelähtöä nimitettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Evakkolähdöksi.

Pienestä kokeiluluontoisesta serkusjoukon järjestämästä hauskanpidosta ja oman järven tarkkailutapahtumasta on vuosien saatossa syntynyt alueellisesti, maakunnallisesti ja jopa valtakunnallisesti merkittävä soututapahtuma. Talkoovoimin järjestetty tapahtuma kerää vuosittain toistatuhatta soutelijaa ja tuhansiin nousevan katsojajoukon. Ministeri Rehula muistutti ettei veneen puuttuminen ole este osallistua souteluun, niitä voi varata paikan päältä. http://www.mommilanjarvensoutelu.fi/esittely/

Soutu on kuntoilumuoto, joka ei rasita luontoa. Kirkkovenesoutu erinomaisena tiimihengen kasvattaja. Mommilanjärven soutelu ei ole kova kilpailu, vaan pääasia on nauttia liikunnasta, luonnosta ja yhdessäolosta.
http://www.mommilanjarvensoutelu.fi/vesistonsuojelu/

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>